..::Wawa Yusoff::..: ..::6 February 2012::..

Wednesday, February 8, 2012

..::6 February 2012::..

Amaran : Sila Bertahan. Entry kali ini sangat Panjang

..::6 February 2012::..

Alhamdulillah, genap 26 tahun dan sangat bersyukur atas pinjaman nyawa dan keistimewaan yang diberikan Allah. Celebrate birthday sebagai isteri juga bersama seorang khalifah allah yang berusia 30 minggu dan sedang membesar di dalam perut merupakan nikmat yang tidak terhingga.

Bersykur, Allah masih memberikan yang terbaik buat wawa. Dengan keluarga yang sempurna, husband yang sangat memahami, caring dan sangat penyayang serta kawan2 yang sangat sporting membuatkan diri kerdil tidak henti2 berdoa agar semua nikmat ini tidak ditarik balik. 

Baby active sangat masa tulis entry ni, barangkali dia juga doa yang terbaik utk mommy dia. ehehehe. 
5 haribulan tu kami tido umah mam (my sis) Sebabnye nak minta tolong dia make-up untuk Photoshoot esok. sangat best lepak sana. sebab puas dapat sakat anak dia si gedik aina. Pastu mak ngan kakak pun ade sekali, pagi tu abang dgn bapak pulak sampai. lagi la best. borak-borak semua. Pagi tu mak buat cekodok pulak..pergghhh!!! memang layaaannnnn.....!

NEXT!!!!

Cerita enam haribulan dua, dua ribu dua belas. ha, jenuh kau mengeja :p

1. Birthday Gift Dari Ayah
ehem2, pagi tu masa nak ke Sesi Photoshoot, mirzal sempat lg buat surprise. Tgh bizi2 cari studio dia berenti kejap sebab ade bunyi2 dari belakang kereta ayat dia gini "Ish, apela yang asik bunyi2 kat bonet ni" Wa pun diam jela dah. Tp mmg wa x dengar ape2 pun. xtaula kan dah dia yg drive so dia lagi alert la.. Sekali dia msuk kereta bwk a big box siap wrapped Happy Birthday lagi.. Ya allah.. memang terkejut sangat sebab langsung x expect ape2. Terharu gak sebenarnye.
Cakap dalam hati "pandai jugak laki aku ni buat Kezutan2 bagai" :p

 Dia kata dia balut sendiri, Sumpah x caye.. haha :D

 Alalalalala..... Sesekali dia tulis gini rasa sweet sangat okeh!
Love U Forever Too..!!!

Jeng...Jeng..Jeng.... Lebah Lagi..!! Suke sangat!!!!

Yeay!!!! Hadiah utk baby!! Cop2, ni sekarang birthday sape ek? kenape birthday mommy tp baby pulak yang dapat hadiah.. Aisshh, berpaling kasih nampaknye ayah ni..


Diapers Bee Bag. Ye, mmg wa nak sangat beg ni..! haritu masa nak beli kat Jusco mirzal x bagi. berkeras hati dia x bagi. dia nak beli Diapers beg yang biasa je warna plain hitam tu. Memang smart la. Tp wa nak Bee jugak! dia kata kalau wa beli dia x nak bawak. aiyoyoyo.. Ok, xpe. mmg wa x beli pun tp dah niat nnt bile2 nak jugak beli. Tup2, haritu Mirzal hadiahkan beg ni.. owhhhh,, sangat tacing! 
1st, dia beralah jugak ngan bini dia yg degil ni, 
2nd, dia sanggup nak bawak beg ni nnt. 
Dah siap cuba2 sandang lagi.. Alhaaiii.. Terima kasih sangat!!!! Wa memang sangat suka dengan Lebah. Sebab Resam si Lebah adalah Rajin semulajadi.. Tp wa rajin bila perlu je.. so nampak x kaitan kat situ.. muahaha :D

Oh ye, Last year punye Bee pun x habis pakai lagi. Maksudnye x penuh2la tu... kahkakah!

2. Maternity Photoshoot

Entry lepas wa ade cerita kan nak buat photoshoot. yeah!!! We've made it..!!! Sesi kitorang pukul 1.00 ptg kat Whiteroom Studio The Photolicious.  Tp pukul 12.30 kami dah sampai kat kawasan tu. cuma berpusing2 sikit nak cari sebab x berape nak nampak signage nye. Alhamdulillah dalam 12.45 camtu kami sampai kat studio. sempat jugakla touch up and betul kan tudung semua. Staff dia sangat baik. cara cakap pun lembut je. xde pun nak rushing2 suruh kitorang cepat. Masa snap gambar2 tu pun memang ok sangatlah, bagi props and idea semua kitorang just follow je. seriously tak rasa kekok langsung dengan diorang. Lepas sesi Photoshoot tu kami tunggu dalam 30minit utk diorang siapkan slide show and burn CD utk gambar2 haritu. sangat cepat dan pantas. Hasilnye.....






beberapa gambar yg muat kat sini. selebihnye korang boleh tengok kat Facebook okey :)

Untuk sesi selama 30 minit, kami sangat lah berpuas hati. Sangat2.. nanti ade rezeki nak buat dengan anak pulak. ehehhe. 


3. Funtime With Friends
Having a great day with them!
*ade sorang lagi x masuk gambar. alah xpe, tiada berkepentingan pun*
kahkahkahkah

a day before shida yang pakai baju hijau, tudung hijau dan beg hijau tu. barangkali dia buat part time jadi HULK. Dia ade bbm bgtau dia nak buatkan Trifle sempena my birthday. Oh, how sweet she is!! and malam tu kami pun pegi uptown utk kenduri kan Trifle dia, sangat sedap ok! malam tu jugak abis, xde bawak balik pun.. Thanks a lot dear!!

Homemade Trifle From shida

1st slice yg terbuang begitu sahaja sebab kononnye nak amik gambar la sekali terus terjatuh ke tanah *membazir*

Alhamdulillah, 6 haribulan yang sangat menyeronokkan dan wa sangat2 bersyukur atas setiap kurniaan Allah, Keluarga yang sempurna, kawan2 yang baik dan Suami yang sangat penyayang merupakan hadiah yang terbaik dalam hidup wa!

Moga hadiah ini berkekalan... Insyaallah, Amin :)




P/S : Shida, thanks a lot sebab buat kan aku trifle yg sedap ni and thanks sebab buat entry pasal hari kita berjimba bersama.. sayang korang sangat ok!!


14 comments:

S.n.Fariza said...

sweet :)
take care

e k i n ♥ y u s r i said...

sweetnye maternity photoshoot tue
hehee

Wawa Yusoff said...

Fariza : hehe, thanks dear :)
Ekin : nanti kalau ade rezeki buat tau. best sangat :)

~ NANA ~ said...

happy birthday dear...

comel la u ni ^_^

Wawa Yusoff said...

Thank u nana...

boyot kan...? hehe :)

Cik Tqah said...

hepi belated besday wawa.. i da tgk pics u kt fb..comelll

!k@ said...

happy besday wawa..cutenya gambar mommy.. =)

Wawa Yusoff said...

Tqah : Thank u dear... dah tengok eh..? hihihi. malu la pulak rasenye.. *pang*

ika : TQ..!!!! gambar mommy montel =)

Cikpuan rara said...

meternity shoot.xsbr nk buat.hehehe

Angah86 said...

wah..comelnye wa...:)
Hepi belated birthday..:)
semoga hepi n bahagia selalu bersame keluarga tersyg..:)

Wawa Yusoff said...

Rara : Harus buat tau. sangat best! :)

Myzie : Thanks u sayang.. all the best for your big day preparation! :)

Angah86 said...

tq wa..:)

anisalya said...

sweet je husbennya.
take ye mommy.

salam perkenalan.

Wawa Yusoff said...

anisalya : thanks visit.
salam perkenalan.. keep in touch ya :)