..::Wawa Yusoff::..: ..::BreastFeed baby secara ekslusif::.

Friday, January 20, 2012

..::BreastFeed baby secara ekslusif::.

morning!!

Tajuk memang direct to the point. hehehe :)

honestly, wa memang zero knowledge psl BF baby ni. yelah, da nama pun baby first kan. memang xtau ape2 la. cuma yg pastinye memang dah niat utk BF baby secara ekslusif. Tgk pengalaman kakak2 je yg mana dorang memang dapat BF baby secara ekslusif memang menyeronokkan. Anak pun jarang sakit compare dengan baby yg minum susu formula. Alhamdulillah murah rezeki anak buah wawa.

Kalau dok tanya pengalaman org memang semua tak sama kan. jadi wa pilih utk amik kelas utk tambah lagi banyak pengetahuan ttg BF baby.


kalau tgk kan org BF baby ni mcm senang je kan. x payah nak bwk thermos air ke hulu ke hilir. selak je baju. ehehe. tp my sis ckp, cabaran nak BF baby ni sgt banyak. kuat dengan tidak je. Alhamdulillah Breast pump semua dah beli, Makanye wa dah mendaftarkan diri utk BF class kat  http://susuibu.com  anjuran Mom's Little One, Wangsa Maju.

Summary : NES 101 - MLO Wangsa Maju
Beginning DateTime : 28 Jan 2012 (Sat)   09:30 (GMT+08:00)
Finishing DateTime : 28 Jan 2012 (Sat)   12:30 (GMT+08:00)
Location : MLO Wangsa Maju
Contact : 03-89254614/03-41431705
           
Description  BREASTFEEDING WORKSHOP FOR EXPECTING PARENTS






Cerita Lain pulak


 **************************************************

Mommy dah gedik nak buat maternity phtoshoot, heheheheh

ini semua gara-gara promo yg sgt best dari team photolicious. Honest to say, memang gambar time pregnant ni x banyak langsung. mula-mula tu mcm x kesah. tp bila dah ujung2 ni rasa mcm xbest pulak xde gambar time pregnant. bila nampak je promo tu terus lah grab. Murah sangat ok!
 Voucher promo ni wa beli dari I LOVE DISCOUNT. Klik SINI

Memang nak sangat buat photoshoot ni. yela, life cycle yg takkan ade ulangan. Ok, jangan salah faham, maksud wawa mengandung anak sulung. memang sekali seumur hidup je kan. Jadi pengalaman dia sangatlah bermakna. Insyaallah kalau ade rezeki utk anak yg seterusnya photoshoot tu msti lagi meriah :)

Alhamdulillah semalam team photolicious dah confirmkan tarikh utk photoshoot. Iaitu pada 6 feb 2012 which is my birthday. It will be my best birthday gift ever! insyaallah :)






**Sekarang ni tgh pk nak pakai baju ape.. ngehhhhh!!! :)

9 comments:

PUAN SUE said...

wahh..bestnye nak wt photoshoot..

Wawa Yusoff said...

Sue, Buat la sue.. amik gambar perut. hehe :)

('',)pzAEdy~ said...

nanti rerajin la sharing info tang BF ye. btw, sonotnye nk photoshoot!!!

Wawa Yusoff said...

Pzaedy : Insyaallah, ape sahaja info yg wawa dapat, x keberatan utk sharing.

Tula, mommy dah gedik nak posing ni. haha :D

ryy.han said...

last time gak class MLO..notes ada kat blog

hehe 2x pregnant xde mood nk berphotoshoot...sbb rasa selekeh..hihi :)

tp mcm best je deal photolicious tu maybe leh amik tuk anniversary

Fizlynn said...

Wah....siap nak buat photo shoot....best best....actually kalau nak cantik tunggu dah 8 bulan Wa, memang perut tu akan nampak...

NoRazUraShIma said...

btol wa...bf sgt bagus utk bb..kak shima exclusive bf smp eyan 10 bulan n still cont smp skang tp da campurla...bf is the best n amat2 menjimatkan..anak sihat economy pon mantap

Firdaus® said...

post yang memang direct..hahah senang orang nak tahu terus ttg apa..nice info..

btw do follow my blog~

aThidEaN said...

i support breastfeeding! go go go...

cantik gambar2 u tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...