..::Wawa Yusoff::..: ..::Baby's Stuff # 3::..

Tuesday, January 17, 2012

..::Baby's Stuff # 3::..

Assalamualaikum dan selamat petang. eceh! :)

malas nak merepek sgt. cuma nak share psl baju baby yg sudah selesai dibeli... sudah selesai ke?? humrnn... mcm nak beli lagi je.. oklah, hampir selesai.. hahah :D

memula...upload gambar dulu...

Taraaaa...!!!

Nampak mcm x banyak kan..?

Tp sebenarnye banyak. Cara wa susun tu nampak mcm ala kadar je ek? hehe. insyaallah cukup utk baby. lagipun mmg ramai yg pesan jangan beli banyak2 kan sbb baby cepat membesar. Majoriti baju yg kitorang beli Disney, Tenderly dengan Anakku. sebab apa?? sebab berkenan dengan design diorang. sangat cute2 dan sangat warna warni. Mmg kebanyakkan baju yg kitorang beli warna ala2 krim & coklat. cuma ade 2,3 helai je yg offwhite.

Majoriti baju baby kat disney x banyak utk Newborn. makanye, baju yg kami beli 0-3 month, 0-6 month. Baju newborn ade 3 helai je kami beli kat Manjaku sg.buloh brand Anakku.. sirious x tipu. sebab nye masa beli tu kami compare baju NB dengan 0-3 bulan x jauh beza pun. so better grab size besar sikit. boleh pakai lama kan. Dan yg paling tak tahan Jumper 6-12 month pun kami ade beli sbb baju tu mcm cute sgt kat mata kitorang. membazir tak..?? ngeehhhhh :p

 ni la baju nye. besar kan..?? suka sebab ade gambar singa, gajah yg cute tu. Selalu imagine klu baby pakai baju ni gambar tu kat atas perut dia... Ya allah... cute sgt rase! *over kan mommy dia* hahahaha

 Ini pulak socks + mittens + bonnet (Tenderly)
kami beli ni sebab telinga rabbit tu boleh tegak. sangat cute klu baby pakai

 Ini pulak socks + mittens (Tenderly)

Ini pulak Disney baby binder aka Barut

 Barut ni pakai Velcro. bukan pakai tali. beli sebab kain dia lagi selesa dari yg biasa tu. kain ni jenis mcm tshirt. sangat lembut. beli x banyak pun 5 helai  je. Tp dah mintak tlg mak utk letakkan tali sebabnye baby Newborn kan kecik so dia punya pelekat tu terhad, confirm barut ni longgar kat baby. tu yg pasang tali jugak nnt.

memandangkan Mommy dia memang suka lebah, jadi baby pun terlibat sama.
yang atas tu Disney. 2 yg bawah ni Anakku.

Yang 2 kat bwh tu ayah dia yang nak amik. katanye sebab wawa suka lebah so dia pun mcm dah terlibat sama. hahahaha

 Lengging pertama Baby!!

Wawa beli ni kat opismate. dia jual rompers and legging. 3 = RM25 boleh campur. Bila tengok rompers2 yg sexy tu semua terus wa terpengaruh. grab 3 terus. 2 romper 1 legging. heheheh. Romper dan legging ni adalah baju pertama yg wawa beli utk baby.

 Ni la romper nye. lagi satu lupe plak nak amik gambar. gambar baby Dino. hehe

Lebah lagi.......!!!!!! Sukeeeeeee.....!!!!

Socks ini adalah hadiah dari adik ipar. dia tau kak long dia suka lebah2 ni so dia belikan la utk anak lebah jugak. hahah. Thanksss ateh! sangat cute stokin ni..!!!

Last but not least...........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V






nota kecil : Next entry nnt wa update pasal CD pulak a.k.a Cloth Diaper


13 comments:

ciksuen said...

comei2 la baju2 tu..manyak blue neh~ boboi boi ek?

Wawa Yusoff said...

ciksuen : ehehehe. boleh agak kan?? insyaallah.. hero :)

~ NANA ~ said...

alahaiii comel2 nye semua! hari tu kn, i siap beli yg 6-12 months lg, last2 balik rumah kna bebel dgn my mom sbb dia ckp watpe beli besar sgt...haha...i tgk baju 0-3m tu mcm x caye je yg baby sekecik tu, sbb tu i beli besar sket....kekekeke

btw bestnye dh beli stroller!!!

Wawa Yusoff said...

nana : yes, sama lah. kita mmg ade msalah menilai size baby. haha

Stroller tu, mirzal yg semangat nak beli tau. Alhamdulillah dpt jugak yg mengikut citarasa :)

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

semua brg comel.. geramkn tgk brg bby.. haihhh.... skng tgh control membeli..
stroller kite.. same brnd =)

LAYLA ZAMRY said...

alaaa ni jeles ni..
kite dh lama ngidam stroller sc nih!
hubby pulak takde masa nk teman g beli.pastu ngn keadaan skang tgu nak meletop jer mg tak sempat dah nk shopping stroller.hihi..

Wawa Yusoff said...

pn.dotdot : Lagi seronok beli baju baby dr beli baju sendri. Stroller tu smart, tu yg berkenan sgt. hehe :)

LAYLA ZAMRY : Wah, time bomb ke ni..?? hehe. semoga semua selamat ye :)

ctmah said...

alalala..tomeinya lebah2 itu...xsabar la plak nk shopping2 ni..bergelora je nafsu..mujurla baru lg..hihi

veesakura said...

alahai! comel sungguh! weekend ni, i pon nak p cari jugak la barang2 baby. tak tahan ni, tergoda sungguh!

ReYNa said...

oh.baby boy?comell la baju2.plg suka gak yg topi tu.hihi.cute gile

Umi MediNa said...

pkai SCR5 jugak ekk..sama lar..mmg smart..skali xmuat masok bonet..dah ar pakai myvii jer..huuuuu..

Wawa Yusoff said...

ctmah : xpe, beli sikit2 dr awal. xde la terasa sgt bajet besar nak keluar.. hehe :)

Vee : Kamu dah boleh hunting brg baby secara laju. vee dgn wawa lebih kurang je kan.. :D

Reyna : baju baby mana ade yg x comel. semua pun rasa nak beli. hehe :p

Umi Medina : Ha'ah, x muat msuk bonet. tepaksa bukak dashbord kat belakang tu pastu susun tegak. baru boleh.. Nak smart sangatkannn... haha :D

veesakura said...

tu la psl. kene hunting secara laju neyh! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...