..::Wawa Yusoff::..: ..::Baby's Stuff # 1::..

Wednesday, January 4, 2012

..::Baby's Stuff # 1::..

hello lovelies! morning :)

humn. lama jugak x update blog. alasan biasala... bizi gamaknye.. hehe. ok, x pyh nak bebel panjang2. straight kpd tajuk. dah ramai dah ramai kenalan mommy to be kat blog yg almost done dgn persiapan baby. tp wa selai stokin tu x beli lagi. Tp itu sume bulan dan minggu2 yg lepas. dalam 2 minggu terdekat ni semuanya telah lengkap utk our little baby :)


arini nak update pasal breast pump dulu. Alhamdulillah berkat rezeki awal tahun + rezeki anak. semalam balik kerja mirzal tanya ade nak beli ape2 x harini. wa pun eksaited la nak beli b'pump. sebab dalame survey tp rasa mcm terlalu awal nak beli. so dah msuk 6month++ ni rasanye dah sesuai utk beli. lagipun wa sekarang ni x bleh nak jalan lama2. mula la ngade2 nak sakit pinggang bagai. so sementara perut semakin memboyot baiklah wa selesaikan semua kelengkapan.

Wa mmg banyak survey pasal pump ni terutama dari kakak2 la. so dia suggest brand modu. wa pun ade jugak webwalking utk info psl brand ni.  last week wa ade jumpe promo yg berbaloi utk pump ni kat Facebook Fabulous Mom 

Modu - Jingle Jungle Basic Back to Work Set RM550.00 
With this package, you will receive:
1) 1 unit of Modu electric dual breastpump RM 559.90

2) 1 unit of Jingle Jungle Awesome Mom Cooler Bag worth RM 69.90

3) 6 bottles of Jingle Jungle Milk Storage Bottle worth RM 24.90

4) 3 pieces of Jingle Jungle Reusable Ice Pack worth RM 15.90

5) 1 piece of Fabulous Mom Kelly nursing bra worth RM 39.90

berbaloi bukan..?



Semalam memang terus ke butik Fabulous Mom cawangan TTDI dan gambar2 bawah ni hasil rompakan semalam : -

di pack dalam beg yg comel :)

Inilah set nye. Cool kan? yang penting kaler pink. hihi :)

 Modu Breast Pump : Electric Double Pump
6 botol Jingle Jungle ade gambar tupai ijau. hehe :)

semalam wa dah try dan utk org yg bru pengalaman pertama guna breast pump ni pada wa ok la. Sebab x penah try brand lain kan. tp dah banyak yg wa survey ramai jugak momies yg sugget utk brand ni.

apepun, semoga rezeki anak mommy murah and hope sangat2 nak BF baby secara ekslusif dan sentiasa berdoa agar dipermudahkan segala niat baik mommy ni. insyaallah amin..... :)







10 comments:

Shakina Farhan said...

best3..betul la ckp org bila ada baby umpama kawen lagi sekali sbb kos bertambah..nak cari yg berbaloi macam wawa beli..tp lambat lagi nak survey..hee..

Wawa Yusoff said...

kina : yup, tp eksaited + nerves dia lebih ckit dr nak kawen. hehe :)

aTy _faRed~ said...

amin..saye pon harap dapat menyusukan baby secare ekslusif selame mane boleh..:) [insyallah]

Wawa Yusoff said...

aty : insyaallah.. aminnnnn :)

ciNDerella stRikEr said...

hye...nad baru follow blog ni.
seronok la tgk wawa beli pam ni. kaler pink lg. Nad pakai spectra3 kaler putih n besar gabak laa jgk. huhuhuhu

~ NANA ~ said...

1st time dengar brand ni...nmpk cute n kecik...nk survey jugak la nnti :)

Wawa Yusoff said...

nad : mula2 tu ade jugak terfikir nak beli spectra3 coz kakak pakai brand tu. tp dia yg suggest utk beli modu. variety sikit.. hehe :)

Wawa Yusoff said...

nana : o yeke. u cube survey kat link yg i bagi tu. btw, pump ni mmg sangat comel. besar tapak tangan je and sangat ringan. senang nak bwk gi keje :)

che_puang said...

saya ada beli pam ni, and TERSANGAT LA KECEWA dengan prestasi pam ni.

Kerap sangat rosak, and paling kerap, suction dia tak rasa.
Hantar pegi servis, baik la kejap, dalam 2 minggu, lepas tu start balik problem yang sama.
Sampai fedup dah nak hantar.

My advice, sesape yang nak beli breastpum, JANGAN LA BELI PAM ni.
FRUST hoi.
Membazir duit je RM500, dapat pam yang TAK BOLEH PAKAI.
Even send balik untuk servis pun, SERUPA SAJA.
Buat sakit hati je.

apple_lady said...

kalau nak beli nursing bra dengan harga promosi boleh singgah blog saya ye..

http://applelady87.blogspot.com/2013/06/fabulous-mom-bra-promotion.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...