..::Wawa Yusoff::..: ..::Wedding Review : HandBouquet::..

Wednesday, November 2, 2011

..::Wedding Review : HandBouquet::..

Yess..masih gedik nak buat wedding review. Sebenarnye terlupa nak buat..hihihi

ok, pasal hendbouquet 

Nikah : 2 Julai 2011
Fabric : Felt
Theme : Red Blood
DIY
Yang bewarna merah itulah bunganye. Felt Bouquet yg sangat besar kan.

Yang bestnya felt flower ni, korang x payah extra care mcm bunga hidup. campak sahaja dimana-mana dia akan tetap nampak segar.. haha :D

Zoom sikit. Camera handphone je ni. 

Kos :

1/2 meter Felt RM 2.50 (takhabis pakai pun)
RM 2.50 Kain Nett (Boleh pakai untuk 2 bunga)
Ribbon (Sedia ada)
Beaded RM 4.50 sepaket (tak habis pakai jugak)

TOTAL : RM 9.50


dan masih ada lagi dalam almari sampai sekarang serta boleh bagi kawan pinjam utk wedding diorang =)

Bertandang : 9 Julai 2011
Fabric : Felt
Theme : Royal blue + Yellow
DIY


1/2 meter Blue Felt RM 3.00 (takhabis pakai pun)
1/2 meter Yellow Felt RM 2.50 (takhabis pakai pun)
RM 3.50 Kain Nett Biru
Organza Kuning RM 4.00


TOTAL : RM 12.50

Dan juga masih ada lagi dalam almari. ihihihi :)


PS : kalau nak nampak mcm kelopak, korang potong felt tu berombak. so bile korang gulung dia akan cantik je bengkok2 mcm kelopak bunga.






14 comments:

Ms and Mr Red Ribbon said...

nice!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

beli felt katne ea?
cam murah je harganye....
nk crik felt jugak

Adawiyah A.Halim said...

comey+jimat!!!...ekin beli dkt kedai brg2 jual brg jahitan..dkt jln tar ada jual dkt sykt bunga dan riben..mcm2 kaler ada..comey!!

choclairissa @ intan said...

cantik dan kemass..mmg u bleh jual la :)

.:shura shushi:. said...

cantik..!

erin moshimoshi said...

cantik baju nikah n biru tue ,
nice gile tone dye ..

eh cite bunga tgn ni cter baju lak ..sorry2

Wawa Yusoff said...

Ms and Mr Red Ribbon : mekasih!!

ekin♥yusri : nnt wa buat tutorial kasut baby pulak :)

Adawiyah A.Halim : You are right.. macam2 kaler ade kat situ. 1mtr RM7 sahaja

choclairissa@intan : Jual...?? huwaaa..bikin malu saja dgn hasil kerja yg x seberapa tu..

I took it as a compliment.. Thank u! :)

shura shushi : Mekasih!!

erin moshimoshi : Baju nikah mak buat. tunggu review pasal baju and tudung pulak.. heeeee :)

~ NANA ~ said...

yg merah tu sgt lawa la wawa!

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin memg nak wat kasut baby
cume x sempat nak beli felt je lg
huhuhuhuuu

cha said...

haih kreatifnya u. i ni serba serbi tak tau :(

Mimis said...

cantik & jimat.. :)

amalina baharuddin said...

cantik la .. sweet sgt .. nk wat gak .. tp ... sempat lg ke ? 2minggu lg ni ..

shafiqa said...

salam wawa...mane nk cr pemegang utk hand bouqet tu? pe name bnd tu ye?

Wawa Yusoff said...

Shafiqa : Hand bouquet holder tu wawa beli kat Sayang You. Semua house. Tp rasanye kat mana2 kedai bunga pun ade jual dear..