..::Wawa Yusoff::..: ..::Sepakkan pertama. kasar betul bunyinye::..

Tuesday, November 29, 2011

..::Sepakkan pertama. kasar betul bunyinye::..

First Kicking.
Minggu ke 18. Macam berdenyut je. tp kasar sikit. Yg sure itu baby kicking sebab lepas je rasa berdenyut tu terus pegang kat tempat tu sebelah kanan and perut keras sangat. Macam penuh je kat perut belah kanan tu. Mirzal picit2 perut belah kiri, lembik and kosong. Itu yg buat wa confirm sangat baby yg kick. Masa tu terus senyum je... mirzal pun senyum je.. seronok sangat rasa.. baring gosok2 perut pun senyum je..

Since pada tu dah boleh beza dah baby gerak or angin kus-kus dalam badan. Rasa baby gerak tu sangat comel. Selalu rasa nak suruh dia gerak selalu. seronok sangat dapat rasa. Now baby dah besar sikit. perut mommy dia pulak jenis kecik comey lotey. maklumlah, berat pun 41.9 kg je. memang padat sangat rasa perut ni.

Today, I am 20 weeks and 1 day pregant

Scan baby utk kali yg ke-3. masa aritu scan baby x tido, asik la gerak2. doctor pun rajin layan kan baby. ukur kaki and kepala semua. final part utk tgk gender baby.. hoho, ohsem sangat!!! mula2 baby kepit, pastu doc pujuk2 suruh dia bukak kaki sikit barulah nampak dengan jelas. Makhluk tuhan ini sangat lah comel san sempurna ciptannye... sekarang ni pulak da rasa dia punye gerak2 agak kerap. rasa nak tepuk je perut bila dia gerak2 sbb comelllllll sangat!!!! Tp xdela rasa sepanjang masa. dia kan kecik lagi. kalau korang tgk wawa pun x mcm preggy 5 bulan sbb w sangat kcik. baju kurung pn bleh sarung tau.


sekarang ni mirzal dah pandai dah panggil2 dia. bila2 je dia rasa nak panggil, dia panggil. suke sangat bile tgk dia mcm tu. sekurang2nye wa tau bukan wa sorang je yg eksaited. Cuma sekarang ni bila mirzal pegang perut dia belum dpt rasa lagi babyharitu dia ajak pegi Manjaku. tekejut jugak. Biar betul laki aku ni. katanye nak tengok2.. hehe. alhamdulillah, mirzal banyak sangat membantu.


PS/ baby...please..kalau nak kick mommy tolong sopan2 sikit ye... 





16 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

x sbr nak rs saat2 tue
hehehe

Wawa Yusoff said...

hehe. akan rasa jugak ekin. insyaallah... sangat comel tau. otomatik akan buat kite tersenyum :)

veesakura said...

wow! bestnyer! jeles plak. x sabar nak rasa jugak.hehe

Wawa Yusoff said...

vee : eh, x lama lagi tu vee rasala.. nantikan gegarannye.. heheheh :)

~ NANA ~ said...

i tertunggu-tunggu saat ni! waaaa x sabar!

eh ringan nye u...msti lps bersalin nnti still nampak gojes...i ni dh mcm penguin! haha

Wawa Yusoff said...

nana : hahahaha. u penguin yg cantek. xpe!

veesakura said...

hoho! gegar2 ek? hehe. nana, u, penguin?? tak sama pon. tgk cantek jer. hehehe

Natasha Farina Arifin said...

halo mommy....baby dah kick2 ye? bestkan? tak lama lagi baby main bola pulak dlm tummy mommy tau..hehehee

CikNaa said...

agree! naa pun baru je masuk 19 minggu. dalam 2,3 hari ni dah dapat rase sepakkan pertama tu. ops! hehe. tak tau nak descibe cane, tp seronok je kan? hehe.

Wawa Yusoff said...

natasha : halo2.. hehe. itula, ramai yg ckp. bila baby dah start kick kuat2 mcm nak tekeluar je kaki dia eh. hehe :)

cik.Naa : best kan? bile dia x gerak tu mulela nak goyang2 ng dia gerak.. haha :D

CikNaa said...

haha, nakal ek mommy wawa ni ;P
tapi memang pn.selagi boleh nak kaco dia suh gerak2.. rase cam sweet sgt.. hehe =)

farahfatihah said...

rajin2 lah sembang ngan baby, ajak dady dia skali, insya'allah nnti baby cepat cam suara..best...=)

aTy _faRed~ said...

same umur ngan baby saye..!! :) tapi masih tak tau gender..malam ni baru nak gi scan..tak sabar rasenyer..:)

ciksuen said...

kite dl first time rase baby kick mase 18 weeks mcm tu gak...memule igtkan angin je..he

cik.mila said...

ololo mesti comel kan pegnent..xsabar nak alami sendiri :)

Shakina Farhan said...

hehe..bestnye dah rasa kick dari baby tersayang..hehe..kina link kat bloglist mom-to-be..:)