..::Wawa Yusoff::..: ..::Rindukan Dia Sesangattt::..

Tuesday, November 8, 2011

..::Rindukan Dia Sesangattt::..



The Greatest and Wonder full 7 yearsssss.....



Si dia yang bernama
K.O.N.E.N.G

ini la kucing wawa. gambar atas ni masa dia kecik lagi. Kurang pada setahun. sekarang ni rupa dia dah tua and samseng sangat. Wa dapat koneng dari uncle Ishak. kucing ni datang rumah dia and wa berkenan sangat terus amik (walaupun dah tau yg ni kucing jiran dia. tapi tetap kata kucing ni kucing sesat. nak sangat punya pasal. wakakaka)

Wa rasa koneng ni la yg wa jaga betul2. compare dengan kucing yang lain. last time kitorang ada kucing pun tahun 90-an kot. Wa dapat koneng masa 2004. Memang jaga betul ni. beli makanan utk dia, siap ada pasir khas utk poopoo dia lagi. sayang punya pasal.. hehe. kalau kucing lain tu xde aku kesah pun dia nak buang poo kat mana. hik. Kakak siap belikan susu khas lagi utk dia.

Lepas kawen, wa pindah. mak yg tlg jaga koneng. memang selalu pesan dgn mak. JANGAN BUANG KONENG. wa x boleh bwk dia sekali. Koneng ni bukan jenis kucing bodoh baik muka penyek yg duduk dalam sangkar. dia sangat lasak dan liar. nak nampak dia duduk umah memang payah. yang bagusnye c koneng ni. bila lapar DIA TETAP akan balik cari makanan kat umah. sebab dia x reti makan makanan terbiar or mentah. Favorite food dia ikan rebus. kalau ikan mentah terbiar atas sinki pun x risau sebab dia mmg x kan usik. senang jaga koneng ni. yang susah nye dia ada penyakit bisul. Kerap sangat naik bisul pastu bila pecah tu memang abisla berdarah2. Bila tiba sakit dia tu barulah nampak dia ada kat rumah. Siap mintak tido atas katil lagi kalau sakit. Sangat manja ok. Alahai..begenang pulak air mata taip entry kali ni. *SOBS*

The Latest Pic of KONENG.


Dah tua kan dia..? humrnn... Last time wa jumpe koneng 2 minggu lepas kot. sebelum pegi Sarawak. Plan nak hantar dia boarding. Tapi banyak pendapat kata x payah. sebab koneng x biasa kena kurung. Memang pun. Wa x pernah hantar dia pergi boarding walaupun keluar bercuti 3 hari. Koneng sangat pandai jaga diri. Ntah kenapa kali ni nak hantar dia pergi boarding pulak. bila pk balik. memang x jadi hantar sebab koneng x biasa kena kurung takut dia depression pulak nanti. 2 Hari sebelum pegi sarawak mak kata koneng x balik, wa ok lagi sebab dia mmg seminggu pun boleh jadi x balik. Tapi wa dah start risau bila mak kata koneng TAK BALIK langsung sejak mak balik sarawak sampailah HARI NI.



Yes, dalam hati memang selalu kata, xpelah. koneng pun dah tua. dah macam2 sakit. Umur kucing paling lama pun 9 tahun. Koneng dah hidup ngan wawa 7 tahun. Rasananya itu dah cukup menyeronokkan buat wawa. walaupun dia ada mcm2 sakit. bisul sana sini, bengkak sana sini, luka sana sini. tp seronok jaga dia. Memang keje wawa la untuk bersihkan luka, darah and nanah2 dia bila tiba sakit dia. Memang seronok la jaga dia. Dia bukan kucing yg menyusahkan. Makan senang. Aiskrim vanilla dengan Durian pun dia layan. Kalau xde nasik or ikan,roti gardenia kosong pun dia boleh telan. SANAGGAATTTTTTT SENANG jaga koneng.


Tapi tulah, koneng x balik dah. hampir 2 minggu. Orang kata kalau kucing sayangkan tuan dia, bila mati dia akan mati jauh2 dari tuan dia. SOBSSSSSS. nanges lagi ni. Tapi sebenarnye wa masih harap lagi yg koneng masih hidup. Tapi andai kata memang dah xde, nak buat mcm mana. memang dah cukup kot tempoh Allah nak pinjamkan dia utk wa. 


SOBBSSSSSSS....!!!!!




5 comments:

Anonymous said...

assalam..

betul tu..dulu saya ada sekor kucing..nama stongkin..bese bila saya balik keje mesti stongkin tunggu kat tembok mcm menyambut saya balik..satu hari orang taman beritau ternampak stongkin mati kat tepi jalan lebih kurang dekat seminggu stongkin tak balik uma.bila hubs datang nak p tanam stongkin,sekali da takde..sedih sangat..tapi mcm wa cakapla,kucing ni da tua.da sampai masanya.

sabar k..

Wawa Yusoff said...

Mekasih...

huwaaaaaa :'(

tp kan, harap sangat kalau boleh biala dia mati depan mata.. sekurang2nye wa dapat tgk dia.. ni hilang tetibe, taktau hidup matinya..

rinddduuuu....!

n0rraslida alias said...

sabar taw wawa...mmg sedey cmtue...nk2 kucing yg xbyk mslh kn...huhu....tertiba lak i tumpang sedey...teringat kt moshie i....

Wawa Yusoff said...

sabar kak.. memang sabar..

tp dalam pada sabar tu dok menangis gak kalau ingat kat dia.. dah mcm putus cinta pulak... heheh :)

malynd_anggun said...

sama mcm kuceng i...nama dia baby,,..dah setahun rasenye dia xbalik...sebaya kuceng u kot..kaler pun sebijik..i pun pasrah dah..mudah2an dia bhagia wlau di mana dia berada...huuuuu..tsskk..tp yg bestnye baby,dia tgl kan pengganti..WIRA..sebijik perangai mcm baby...tp baby tetap jd kucing terbaek kami sekeluarga..