..::Wawa Yusoff::..: ..::Cloth Diapers for Babies::..

Wednesday, November 9, 2011

..::Cloth Diapers for Babies::..

hey. datang lagi..! ngeeeee~

kalau dulu selalu update cerita kawen2, gubahan la, pelamin la and mcm2 la lagi pasal main kawen2 kan. now nak jadi mommy nak rerajin la jugak sharing2 info pasal mommies and babies. heeee :)

hari ni nak cerita pasal 
CLOTH DIAPERS (CD)
Ramai mommies kat luar sana dah tau kan...??

Ok, kalau ade yg nak tau kebaikan & kelebihan kegunaan CD ni boleh rujuk kat SINI dan SINI Back to basic. macam mak-mak kita dulu kan. pakaikan lampin kain je utk kita. samalah dengan CD ni. lampin kain tp lebih mudah dan efisyen utk ibu-ibu moden. yang penting, Penjimatan berganda.

Disposable Diaper (DD) atau  yg selalu kita panggil pampers, bukannye murah kan. RM 0.60 sen sekeping. sehari average baby akan pakai 5 - 6 keping. darab lah.. banyak kan RM nye kalau sebulan. CD ni pulak kalau kotor kita boleh cuci and pakai balik. and satu lagi CD ni design dia cute - cute sangaatttt. Montot anak pun monggel je nampak. hihi.


my nephew : aqil arfan engan CD warna merah dia.

my niece : aina faqihah dengan CD colorfull dia

now, wawa dah cuba2 and rancang elok2 utk baby guna CD bila lahir nnt. walaupun baby dalam perut baru 17weeks tp x salah kan kalau kita merancang yg elok2 utk dia. Lagipun nak menabung CD utk dia dulu. maklumlah, CD ni kalau ikutkan dengarnya harga memang mahal. sekeping boleh jatuh RM20++ tp penjimatan nya kita boleh nampak utk jangka masa panjanggggggg.....

Untuk starting memang kita akan rasa terbeban tapi banyak cara untuk kita dapatkan yang terbaik utk anak. Wawa main KUTU untuk beli CD ni. dengan pembekal CD. Nantti wa inform cara2 nak join kutu CD ni.

Korang boleh pegi FB account GreenBBstore

wa kenal pembekal ni melalui kakak. nama owner ErmaJuniza. setakat yg wa survey, kak erma memang offer price yang paling terbaeeekkk sekali..! utk Kutu yang wa join : 

RM 250
8 CD'S + 1 CD (free gift) + Wetbag


ok, yang atas ni pulak conversation wawa dengan kak erma utk join KUTU CD ni. Nampak tak..? kalau setakat RM50 setiap bulan xdela terbeban sangat. nanti sampai je masa due baby, wa dah ade 8 keping CD utk dia. Memanglah utk newborn baby x muat tapi sekurang2nye persiapan utk dia dah ade. Sangat eksaited tau. hehe.

sangat berbaloi dan sangat murah ok. dengan pembekal yang wa suggest ni korang x perlu risau tentang payement. sebab setiap bulan payment yg korang buat dia akan direct upload/share dokumen pembayaran kat FB. so memang korang boleh tengoklah setiap pembayaran yang korang dah buat. 

Korang boleh la jenjalan kat dua account yang wa bagi tu tau.

Last but not least : Latest Promotion dari GreenBBstore


RM 250

9CDS (ANY DESIGN EXCEPT HAPPY BUM) + WET BAG

(HAPPY FLUTE) + SOAP NUTS (TRIAL PACK) 




Sekadar untuk berkongsi.... (",)


6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

thanks for sharing
tp boleh tahan mahal

Wawa Yusoff said...

tu la kin. memang mahal. tp wawa dah kira2 dah utk long term. memang jimat compare dengan pakai pampers.

~ NANA ~ said...

uiks mahalnye wawa...hihi tp blh cuci kn? :p

Wawa Yusoff said...

nana : yup, memang agak mahal. tp kebaikkan dia banyak.. tu yg teruja jugak tu. hehe :)

n0rraslida alias said...

wawa...akk pn suker! CD! mmg jimat....:)) akk sokong wawa....hi²..

Wawa Yusoff said...

n0rraslida alias : huhu. ade supporter neh. ihihk :)

kan, jimat kan kak..? banyak sangat jimatnye. wa pun tgh pelan2 collect CD ni.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...