..::Wawa Yusoff::..: ..::Spread the Happiness::..

Thursday, September 8, 2011

..::Spread the Happiness::..

oh wow. I am happy. tell the world that i am truly really happy!!!!

alhamdulillah, rasanye ramai dah tau psl berita baik ni. Specially family, BBF and other good friends. Sebenarnye baru sahaja diberi kesemppatan dan kesihatan yg baik utk update blog pagi ni. yes, i know masih ade lagi entry wedding review yg i belum post. Especially pasal bertandang. Gambar pun belum sempat post lagi kat Facebook. Sabar nooo... 

That was the result.

Bila dikenang2kan balik masa memula wat checkup sendiri ni sangatlah kelakar... Wa buat checkup ni lepas lewat period 5 hari. Mostly orang akan buat test ni after 2 weeks late. So, obviously i gelojoh. huahuahua :D
I buat test ni masa sahur. pukul 4.00 am kot sebelum masak. Instinct i kuat kepada NO. So masa buat tu i tengok result dia ade 2 line tp yg satu tu mcm kabur sangat. So i let it on the sink and terus masak. x rasa eksaited pun sbb i tau terlalu awal utk i buat test tu. so kalau ade pun maybe x detect. so husband bangun and tgk,dia da senyum lebar. Satu riak muka happy yg i tak pernah tgk. I ckp kat dia, jangan happy sangat coz result tu x jelas. kita pegi doktor dulu. I asik pesan je kat dia jgn over eksaited. bukan apa, i xnak kitorang frust.

Mula-mula tu kitorang pegi Klinik Kesihatan Sg.Buloh. Paham2la kan, klinik sg.buloh klu nak amik turn mmg sangat la lambatnye. Bila dah dpt turn jumpe Doc, bagitau la nak buat test semua. Diorang kata x boleh nak buat kat situ sebab kena ikut alamat. So alamat rumah I hanya melayakkan I utk buat checkup di Klinik Kuang sahaja.  Sebelum keluar dari bilik doktor ade tanya i dah check sendiri ke belum. I kata dah and she said "Then, what else.?? It is true. The test is exactly true bcoz its really sensitive and it wont detect other then pregnancy.. So, Congratss :)

Bila i dengar je doktor ckp mcm tu terus rasa mcm melayang je..mcm nak peluk husband kat situ jugak. hehe. Serious drama queen. kahkahakah. Doktor pun bagi i Acid Folic and kitorang pun terus ke Klinik Kesihatan Kuang which is the same Klinik that my mom pegi masa mengandungkan kami 5 beradik dulu. Hehe. Mak ngan anak checkup kat klinik yg sama. Doctor je lain2. I pegi klinik kuang untuk buat Buku PINK.. yey, Sekarang i dah ade Buku Pink.. wiwit!



Next entry i akan cerita kisah kat klinik and kejadian2 berikutnye.. buat i ketwa sorang bile bila ingat balik.


15 comments:

Fariza said...

alhamdulillah :)
jaga diri ok.

ZaNa aDieyZa said...

Alhamdulillah.. congrats my dear.. jaga diri baik2 yer..

doakan agar zana juga akan rasa perasaan gembira ni..

Wawa Yusoff said...

Fariza : Thanksss dear :)

Zana : Thank u...
Insyallah awak pun akan rasa perasaan gembira ni, mungkin akan lebih dari yg wawa rasa. Insyaallah :)

~ NANA ~ said...

dear...bg i sket aura tu...hehe

izwahasnan said...

tahniah...
mungkin bby kite sama bulan...
awk dah berapa minggu...
jaga diri ye

Wawa Yusoff said...

nana : boleh... amik ni.. wuuufff! sampai x..? hehe

izwah : oyeke, congrats to u to.. :)
i baru 7-8 weeks.

Angah86 said...

wah..nk jd mama dah pas ni cyg jie ni... :)
tahniah ye..:)
rezeki awal 2..nnti leh bt 1 team bola sepak ye wawa cyg..hehehe :)

kaklong said...

syukur alhamdulillah dear....nnt doakan kami pulak yer, cepat2 bgi yg dah kwin, bg yg belum kawin mcm kak long doakan jugak k...heheheheh ;)

jaga diri yer...

norinaomar said...

Alhamdulillah..
senangnya nak pregnant..Mudah-mudahan Allah berikan kemudahan untuk saya juga kelak

Princess Cindellyna said...

Singgah sni!!!Tahniah mommy to be!=). Take care of yrself k!=)

~pzAEdy~ said...

beshynye!!!!
congrats dear!!
jaga ksihatan ye!

ctmah said...

congrats dear :)

Wawa Yusoff said...

Angah86 : jijie, wa due on april. so u better be hurry. hahah :D

Kak long : Syukur.. insyaallah kak long pun akan jadi mommy.. hehe :)

norinaomar : Alhamdulillah, allah bagi rezeki wawa & husband dgn cepat.. insyaallah rezeki utk kamu juga ada..

Princess Cindellyna : Thanks dear, wawa da singgah rumah kamu juge :)

~pzAEdy~ : hehe, mmg best. Mekasih!!

ctmah : Thank u dear.. :)

cheQmOomOo said...

congrats wawa !!!

Angah86 said...

Alamak...kene cepat ke wa..???
hehehe..
ala xpela..wa due bln 4..
jie kwn bln 8..hehehe
jd wa still leh dtg ngn baby bru.. :)