..::Wawa Yusoff::..: ..::Teman setia ketika ini::..

Tuesday, August 2, 2011

..::Teman setia ketika ini::..

hai kawan2, selamat berpuasa untuk hari kedua. hehe.

Thanks kepada korang specialy BBF yang rajin wish supaya wawa sihat cepat, Alhamdulillah. Ulser kat lidah almost 90% heal, tapi ulser yang kat bibir tu dah bertukar jadi nanah plak.. huhuhuhu :(

Haritu dah takut sangat melarat + nak cepat sihat wawa beli Gamat Lukano ni. RM 28.00.


Berkesan sangat. 3 hari berturut letak, 3 kali sehari and mmg nampak hasil. Luka2 yg basah tu dah jadi kering. Cuma wa tersilap pegi sapu satu bibir. Konon nak lembabkan bibir. Sekali makin kering jadinye..! hahaha. Tula pepandai ke ngubah penggunaan ubat. Yela, Gamat ni untuk keringkan luka2, so luka yang kat bibir tu mmg lah beransur kering yang pegi sapu satu bibir tu apehal pulak kan.... dah la jadi bibir kering plus pecah pulak... Macam....macam.......


So untuk bibir yang kering ni wawa tengah disiplinkan diri untuk sapu Vaseline.
Tapi wawa bukan pakai Vaseline yg dalam gambar ni tapi vaseline dari Hospital Sungai Buloh. Dapat masa pegi checkup pukul 2.00 pagi haritu.. hurmn. 2 ubat ni ila yg sentiasa kehulu kehilir bersama...

Hari dah malam, sebenarnye baru je selesai masak lauk untuk sahur esok. Sambal ikan keli. Jadi esok x payah la sibuk2 nak masak. Just panaskan aje. hehe.

Selamat malam korang.. Sayang semua...!!! XOXO..!!





6 comments:

kaklong said...

syukur la kalo wawa dah ansur pulih...tapi kne kuat kan semangat yer... take rest ya' dear ! ;)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Name pon ubat gi sapu satu bibir ye.. hehe.. wawa..wawa.. lawak je..

Sedapnye sambal keli. Tapi nak msk ikan keli mcm leceh je..

Wawa Yusoff said...

kak long : Alhamdulillah semakin sihat.. Thanks kak long... :)

cik.pinky : ha, tula. pandai2 je ubah cara guna. konon nak cepat sihat... haha :D

masak ikan keli x susah. nak siang nye yg susah sebab sangat licin!

veesakura said...

alhamdulillah.. pe la wawa nih, tak dengar ckp doc. kan dah kering satu bibir. hehe.. mcm lama plak tak mam ikan keli.hm.. :)

~ NANA ~ said...

dulu time skolah ramai kwn2 i pakai vaselin utk elakkn bibir kering...hehe

Wawa Yusoff said...

Vee : hehehe. itula pasal, padan muke kan. kih3 :p

nana : oyeke. i lambat sikit la terdedah dengan benda2 camni... hehe :)