..::Wawa Yusoff::..: ..::Menu::..

Tuesday, August 9, 2011

..::Menu::..

hey darl,

humn, terlalu banyak keberhutangan melampau mengenai entry. Wedding review pun x abis lagi. hehe. sebenarnya nak tunggu gambar dari OP baru buat review, gambar yg ada x berapa nak best la utk tunjuk kat korang. nnt eh?

hari ni dah 9 hari kita puasa kan. lagi 20 hari nak raya. Alhamdulillah wawa masih berpuasa dengan sihat dan alhamdulillah jugak wawa masih lagi boleh bangun pagi utk sediakan lauk sahur utk husband and masak untuk berbuka juga utk dia. Kalau masa bujang dulu bleh kata hari2 nak pegi bazar, tp sejak kawen ni baru 2 kali je pegi bazar. lagi seronok masak. Mirzal pun bukan jenis makan lauk bazar. seronok rasanye bile tgk dia telan apa sahaja yg kita masak :)

oklah, pepagi subuh mcm ni jom layan pic, a few lauk yg wa sempat snap untuk berbuka puasa. Lauk masak sendiri, rupa yg agak tidak menarik, mengurangkan risiko pembatanlan puasa pembaca.. muahahahaha!


Gulai Ayam + Sayur goreng cili tumbuk

Garlic Bread + Mozarella cheese & Mushroom Soup

Sambal Ikan Keli

Kailan Goreng Belacan

Ikan Keli Goreng & Sayur goreng + Udang.

Jadilah kan, setakat nak isi perut 2 orang. Untuk berbuka masak lebih sikit. Sahur nnt panaskan aje. Lucky me, mirzal bkn jenis yg cerewet. sangat senang. bila sahur lauk2 ni confirm akan habis dan setakat ni belum ada lagi yang terbuang. Biasanya waktu sahur jarang org boleh makan byk2 nasi kan. wawa sepinggan dah cukup. kadang tu makan yg ringan2 je mcm nestum ke, nugget ke tp mirzal Waktu sahur dia boleh makan up sampai 2 pinggan. hehe. seronok bila tgk semua lauk habis. tinggal basuh pinggan kosong je :)

ok kawan2, Sudah azan subuh. Hari ke-9 kita berpuasa. Semoga amalan kita dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna dan lebih diberkati allah. Insyaallah. amin..

Masa utk bersiap dan bekerja!

Love u! chow :)



P/S - Malam ni menu berbuka nak tukar selera. Nak masak spaghetti bolognese pulak. western yaaww..! hehehe :)



15 comments:

veesakura said...

wawa! same la kiter. mcm mls jer nak baut review sbb gambo cantik takde. tunggu gambar OP dulu. hehe. wow! banyak jenis lauknyer. meriah! hehe

♥ Kasut Pink ♥ said...

indahnya alam berumah tangga ye di bulan pose ye.. tak sabar pulak wawa nak tunggu puasa tahun depan..hehe

Wawa Yusoff said...

vee : sekadar lauk cincai... haha

Cik.pinky : hehe. ye, sgt seronok.. semoga urusan kamu lancar dan dipermudahkan ye.. cepat2 lah kawen :)

~ NANA ~ said...

dear...byknye u masak...rajin betol...hehe

Wawa Yusoff said...

Nana : haruslah rajin, nak jaga perut husband kekdahnye.. hehe :)

kaklong said...

alhamdulillah...syukur...cik wawa dah menjalankn tgjwb sebagai seorang isteri...

best nyer, mesti rasa bahagia kan bsama suami tercinta...terutama ms bulan puasa ni kan...mkn berdua masa sahur n buke kan.////

kak long tahun ni last bpuasa status bujang! hehehe

me220784 said...

wa improve ur gulai okey. chayok! :p

Cik Kasut said...

giler ar intan....byk kot utk 2 orang tu...ish2...tgk time2 nie aloi dugaan...hahahaha leh cam 2....mcm tak penah posa lak ;)

Wawa Yusoff said...

kak long : alhamdulillah, buat yg termampu je.. insyaallah next year turn kak long pulak!

Rozie : yezzzaaa... mmg aku dah hagak kena komen gulai tu. sbb masak cincai x cukup bahan. maleh nak pegi beli.. hahah

Cik.Kasut : x bykla, sehari 2 lauk je. hang ingat tu sume utk satu hari ke?? kembonggg woooo.... hahaha :D

nida-razak said...

dah 9 hari kita puasa kn wawa..kejap je..wawa pon da selamat jd isteri..nida yg still berdebar2..huhu

Fizlynn said...

Wa lauk2 macam ni la yang paling laku masa berbuka kan...senang...Akak pun bukan jenis yang pergi pasar beli lauk...kalau pergi sebab beli kuih jer...Anyway...Selamat Berpuasa Pengantin Baru...masih baru lagi ok...

Wuming said...

Banyaknya menu..




Follow sini

me220784 said...

wow nak masak spaghetti, jangan lupa tunjuk gambar hahahaha!!

wawa yusoff said...

nida : ha'ah, kejap sgt dah 9 hari.. Neves kan nida..? enjoy the moment, lps kawen nnt mesti rindu tau nak rasa debor2 tu.. hehe :)

kak salina : ye, sgt senang. bila buka puasa, lauk kampung cincai ni jugak yg laku.. :p

wuming : bolehla, wat isi perut.. hik3 :D

rozie : hehe, insyaallah. nnt upload... memang feveret tu. stok ade je kat umah.. hehe :)

Adawiyah A.Halim said...

nnti nak singgah umah wawa..msk bnyk2 skit k..hehehe