..::Wawa Yusoff::..

Wednesday, August 3, 2011

as-salam peeps!

ok, entry kali ni just nak share perkara yang kami sendiri alami mengenai isu halal. wa sure majoriti dah tau perkara ni just nak update je untuk info semua.

TABASCO


wawa sure ramai yang tau pasal sos ni. in fact mungkin ada yang jadikan makanan kegemaran kan. sos yang wajib ade setiap kali makan kat restoran.

ok, haritu kami pegi cari sos ni kat giant. mirzal sangat suka sos ni. Masam manis pedas katanya. so pusing punya pusing kat Giant KD x jumpe. Then tanya la kat SA giant tu. dia kata
"HQ arahkan untuk keluarkan semua produk Tabasco dari giant"
so kitorang mcm pelik la and tanya kenapa... ok then, it all about HALAL ISSUE..

Rasanya masa april haritu ade masuk paper isu ni. Wa just nak update je la. Till now, status dia masih belum diketahui. Daripada was-was adalah lebih baik kita semua elakkan dari makan Sos ni ok.

Waallahualam...

3 comments:

kaklong said...

ye betul tu wa...kak long pun selalu tgk ada tak cop halal, baru beli..tak de, terus letak balik...

kita umat islam perlu tahu hal2 ini...'

MENCARI YG HALAL ITU FARDHU (WAJIB) bagi setiap umat islam! ;)

Wawa Yusoff said...

kak long : yup, betul. WAJIB :)

hanez said...

salam ramadan & follow..