..::Wawa Yusoff::..: ..::Ramadhan 2011::..

Wednesday, July 27, 2011

..::Ramadhan 2011::..


~ SALAM RAMADHAN ~

Alhamdulillah, this is my first year as a wife. Perasaan dia agak kekok. Biasanya bangun terus hadap nasik. lepas makan cari tilam. Hari ni dalam liat2 tu kena bangun jugak. Memandangkan sekarang dah ada roomate yg perlu dipastikan keperluan perutnye. Haih.perut pun da besar :p

First sahur harini telur masak kicap saje kekdahnye. Roomate wawa sangat senang bab makan. Feveret dia telur. So bila masak x payah susah2 pk nak kasi makan apa. Segala jenis berasaskan telur boleh bukak selera dia pagi2 subuh sepi mcm tu. kalau ade telur dia bleh makan sampai 2 pinggan. Sperti sedia maklum (apehal plak nak ckp mcm wartawan ni) Ok, korang tau kan yg wawa x sihat. Sekarang ni demam semua da xde. tp ulser kat mulut, lidah and tepi bibir sangatlah membataskan aktiviti makan dan melantak. Selera yg ade terpaksa ditahan2 memandangkan x boleh nak makan dengan baik. Pagi td sahur pun memaksa diri utk kunyah nasik dgn nugget ikan. Alhamdulillah cukup untuk alas perut walaupun sekadar 5,6 suap sahaja.

2 hari di rumah mertua (seremban) kenduri & shopping baju raya untuk adik mirzal. hehe. Lain betul rasanye. Being the youngest in family and suddenly turned out to be the eldest one. Kak long ok! hehehe :)

Takde apa yg nak diharapkan, melainkan Ramadhan kali ni lebih bermakna buat wawa, mirzal dan keluarga. Minta diberikan kesihatan yang baik agar dapat melakasanakan setiap ibadah dengan sempurna. Insyaallah. Amin.

Hari ni buka puasa untuk hari pertama kat umah mak. Request kat mak nak makan bubur je memandangkan mulut masih sakit. Ehem2, tahun ni makan buka puasa duduk sebelah suami tau. Ngeeee...~



Untuk Korang semua ----->


SELAMAT MENJALANI IBADA PUASA DAN
MENNIKMATI BULAN SERIBU BULAN







5 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

wawa, selamat menjalani ibadah puasa bersame suami.. bestnye.. jeles ni jeles..hihi..

senang eh husband suke mkn telur je.. jimat pon jimat..hehe

Cik Kasut said...

wah intan sama ler km ngan mirzal tu...telur is my feveret...hahaha sedapnyer...tp td sahur makan biskut cicah milo jer...waaa sangat xdak mood nak mkn nasik...

ctmah said...

selamat menjalani ibadah puasa to wawa n usben :)

norinaomar said...

wawa...jelasnye saya..
mudah-mudahan ulser kamu cepat sembuh ya!!nanti boleh makan sedap-sedap.

wawa yusoff said...

cik.pinky : tula pasal, sangat menjimatkan masa & $$.. hehe :)

Cik.kasut : haiyo, tahannye perut kamu..

ctmah : Thanks dear, selamat berpuasa utk kamu juge :)

norinaomar : Thanks! mmg x sabar nak kasi sihat cepat2 ni.. time2 puasa ni selera x hengat2.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...