..::Wawa Yusoff::..: ..::Feeling better::..

Wednesday, July 27, 2011

..::Feeling better::..

hey yaw!
ye ha'ah. wa buat hal lagi malas nak update blog. tp masih wujud dlm alam maya ye. So, beware..!!! eceh, tetibe je nak buat gaya Ah long plak... Geng, sebenarnye bukan malas update.... Naaaakkkkkkkk sangat update sebenarnye! tp kan, x sehat :(

ni bukan sikit2 punye x sehat, bukan demam kura-kura ke, labi-labi ke, selsema kucing ke.. NO! oh satu lagi, bukan mengandung jugak. Belum lagi. Sabar, bagi naik kapaltebang dulu oktober ni. Tp kalau dah sangkut, ALHAMDULILLAH.... rezeki besar tu :)


sebab utama x dapat update blog

Bukan sakit tangan, Rasa sakit hati kan. Upload gambar tgn b'tampal pastu kata xdapat update blog tp sebenarnye sebab lain. oklah sebenarnye sebab utama x dapat update ialah sebab Demam panas akibat Kencing Kittun. X sure ejaan sebenar mcm mana. Tp dia lebih menghampiri sakit kencing Kotor. So korang expect wa nak upload gambar apa yang sesuai..??? Wakakakakakak!!!

Alhamdulillah, hari ni much more better. hampir 9 hari demam tanpa henti and menggigil segala. hari sabtu pegi hopsital tgh2 malam, balik pukul 3 pagi .Platelet darah mmg rendah 130. (normal : 150 - 470). So 130 tu da Suspect denggi. Tp doctor kata still ok, boleh balik. Mmg rasa agak panas je dengan doctor tu sebenarnye. nak tunggu patient dia collapse baru nak warded agaknye.

hari ahad tu plak ade event Lunch dengan Family kat Residence Hotel Bangi. Honestly memang sangat lembik and rasa taknak pegi. Tp rasa x seronok kalau x dapat lepak ngan family. Lagi pun mmg nak sangat bwk mirzal ke event tu and lepak ngan family semua. Dalam kereta dah start rasa menggigil badan. Cuaca pns terik kat luar pun bdn rasa sejuk semacam. Sampai sana, nampak semua, landing je sebelah bapak terus nangeessss.......... ;(

tak larat sangat tau x, badan dah start bisa. nak telan air liur pun tak boleh sebab ulser dah bersepah dalam mulut. Kat tekak pun ulser and bengkak. Huiissshshhhh.... tuhan je yg tau rasanye. Bab demam menggigil tu mungkin boleh di gagahkan jugak. tp bab tekak tu yang buat menangis tu. nak cakap, minum apepun memang x boleh.

Start makan dalam 12.30 mcm tu. Pergggghhhhhhhhh!!!!! Menu Buffet dia mmg terbaeeekkk laa....!!! korang bayangkan selera korang yg membuak2 masa tu tengok plak lauk sepanjang dewan tp korang x bleh makan and telan....... Apa korang rasa.....?? Me....?? Bukan rasa nak gigit jari, rasa nak gigit je orang sebelah masa tu yang sanggaaattttlahhhhh berselera nya dia makan udang!!!! heeeeeee...!!!! sampai harini rasa geram tak hilang. mau x nye. Feveret tu! pastu dia dah tau kita takleh makan siap offer2 lagi tu, pastu siap 2nd round lagi tu..... DUSHHHH...!!!

Sempat jugak paksa diri untuk makan buah and cake kecik yg sangat sedap. Sejauh mana kesedapan kek tu berbanding udang gomok yang orang sebelah tu makan. Memang bikin panas!! takpe2, bagi can. suh dia makan lelaju pastu terus gerak ke hospital utk amik darah lagi. And this time Platelet naik : 300. Alhamdulillah x de denggi. tp Suhu x kurang. 38. better than last night 39.5. hari isnin petang tu baru pegi cek urine. atas nasihta kakak coz dia pnh kena demam mcm tu. So isnin ptg tu la br tau ape sakit sebenar...

Doctor yg wawa jumpa tu bleh kata pakar sakit pun jugakla. Dia kata Normal kepada pasangan yang baru berkahwin untuk terkena Kencing kotor ni. Samada lelaki atau perempuan.

Simptom yg wa alami, demam panas, menggigil, gelisah, kerap kencing and lain2 simptom korang bleh cek kat sini . 3 kali amik darah. Jumaat, sabtu & ahad. Naik sengal da tgn ni. 3 doctor pg xde sorang pun yg amik urine. semuanya terus kepada denggi. Takdela nak cek virus lain, sabor jelaaaaa........

Hari ni alhamdulillah semakin sihat cuma bila waktu mlm mcm sekarang ni suhu badan akan naik balik, So sekarang ni wa bergantung pada ubat sampai lah betul2 sihat... Doa wawa cepat sihat k. nexwik dah nak puasa..

Love u!!

10 comments:

~ NANA ~ said...

lhamdulillah...take care tau dear...bykkn rehat k :)

Wawa Yusoff said...

thanks nana. dear, u x kena mcm i..?
U better not... suffer ok.. hehe :)

kaklong said...

cik puan wawa...take cre, hve rest lebih skit yer...yang penting cuba jugak minum air masak lebih skit bg natural kan suhu bdn tu k.

xpe, sakit tu boleh kurangkan dosa2kecil kita..so, jgn risau, yg penting kne kuat smgt yer..

Wawa Yusoff said...

kak long..... Thanks so much!!

yup, mmg wawa dok telan air kosong je ni. Air manis pun x pandang da. Serik kak.. xnak demam mcm ni lagi..

"sakit tu boleh kurangkan dosa2kecil kita"

insyaallah...amin!! :)

Cik Kasut said...

aloi intan awat teruk sangat wey...seksanyer....klu kami pun sentap kot..hahahaha....sabolah yek :)

Wawa Yusoff said...

cik.kasut : hummnn... tau xpe. sangat sakit badan dan hati.. hehe :)

veesakura said...

wawa: take care tau. kesiannya u..banyakkan rest ya. get well soon..aminnn

amani.. said...

wawa...take care dear..jgn mlas2 mamam ubat ok..

Adawiyah A.Halim said...

cian nye wawa...take care tau..huuuu...

Angah86 said...

la...yeke wa..??
take care ye...
nnti jie bwk baby chomel 2 jumpe wa ye..:)
tp wa kene chat sepenuh nye..heheheeh