..::Wawa Yusoff::..: ..::He is the LUCKY ONE::..

Tuesday, July 19, 2011

..::He is the LUCKY ONE::..

Assalam..!!

hey, life after married was so great. sampai terlupa yang wa ada blog. kehkehkeh :p
kalau dulu kat opis dok sibuk search pasal wedding. blogwalking segala. tu yang rajin update. bila balik umah pulak online lagi dok intai2 blog bride to be. Agak2 ade citer best je mulela nak ngapdet.

Sekarang..?
Selepas holiday panjang, hamik. bertimbun keje nak kena siapkan. Online pun kadang2 je sebab dah tak tau nak buat apa. Dulu rajin cari utk wedding. sekarang surfing pun dah xde arah tuju. hehe.

ok, gile panjang kot ko ngarut wawa!
Sila jangan geli ngan tajuk atas tu. Bukan sebab Lucky kawen ngan wa ke ape.
(yeke...? hahaha)

okla, terus ke cerita sebenar...!!
Kat BBF group wa ade post pasal Wa menang Blackberry from celcom.. hehehe. Lari sikit dari cerita kawen2 ni. Nak selit cerita pasal rezeki Kawen kami :)


this picture was taken right after we got the BB :)

Alhamdulillah, a week before akad. I got a call from celcom telling me that i've won BB. I was like HAAAA.....??? Rasanya mcm xde join mana2 contest pun. Apehal plak tetibe bleh menang kan. . Ok then. It is all about one of their campaign.
PAY AT ONLINE CUSTOMER SERVICE AND WIN THE BLACKBERRY.

Sumpah tak tau apa2. Wa diam lagi. Then dia cakap yang menang BB ni adalah nombor 013*******. Ooooo..barulah ku tau, itu nombor mirzal. dia memang selalu bayar pakai customer service tu. Caller tu pun ada ckp yang sebelum tu dia ada call mirzal. Tp disebabkan Wa Main line utk plan 1+5 and dia subline. So automatik nombor dia tu atas nama wa la. Jadi ape2 pun diorang kena refer wa dulu
( pheww! lega, kalau x mesti dia senyap2 je menang BB...hahahha)

Drama diteruskan. Wa x mention langsung kat mirzal that he won the BB! kih3. Niat di hati nak surprise and nak jadikan barang hantaran masa wedding. 3 hari sebelum nikah wa dapat surat suruh redeem BB ni at celcom center damansara. Memang exsaited tak hengat!

Ok, FRUST. Hadiah tu kena redeem 13 Julai 2011. Which is dah lepas tarikh bertandang! aiyak! tak sempat nak buat hantaran.. hehe. Masa dia call tu dia ada bagitau, syarat nak redeem hadiah ni kitorang kena Langgan Data Plan RM 68 per month untuk setahun. Kalau pakai BB memang sah2 la kena pakai data plan kan. So Cakap ye aje la. Mana nak dapat oiiii BB FREE... hehehe

Kat surat tu dia mentioned BB 9300. Masa datang pickup tu bila bukak kotak utk cek divice rupanya kitorang dapat BB CURVE 9300. Cute sangat tau! Warna PINK lagi! Bessstttttt!!!

Alhamdulillah, now we have the BB. Tengok, siap dah letak wallpaper sendiri lagi. kekeke :p

Masa penyerahan BB ni, siap amik gambar lagi dengan Exec Celcom. Tunggu jela gambar wa kat Website Celcom ye.. kih3.
Mirzal ada tanya berapa orang dah menang setakat ni. And Diorang cakap Baru Nombor dia sorang je yang menang. Sama tak ngan tajuk entry..??
..::He is the LUCKY ONE::..
heheheheheh

oh ye, lupa nak cerita. Wa bagitau Mirzal cerita dia menang BB dari A sampai Z sehari sebelum Nikah and he decided to Give me the BB.


Thankksssss sayang!! :)



13 comments:

me220784 said...

woooooooooooo! gila kentang ini budak kecik!!
rezeki perantin baru, nanti bagilah BB pin. :p

anaztasias nora aira said...

rezekiiiiiiiiiiiii. beshnyuaaaaaaaaaaaaaa!!

~ NANA ~ said...

alhamdulillah murah rezeki :)

Adawiyah A.Halim said...

rezeki bergolek tu....

kaklong said...

syukur, mmg betul2 rezeki kawen ni...ni buat kami semua tak sabar nk tgu REZEKI ALLAH....ada dimana saje kan wa..;)

heheh..pe pun, tahniah...

.:.farayhasukri.:. said...

wah..kite pn nk kalu gtu..hehe(padahl gne prepaid) hehe..best2..:D

♥ Kasut Pink ♥ said...

Ini mmg betul2 rezeki org yg nak kawen ni...

veesakura said...

wah!!! alhamdulillah, murah rezeki. best2x!

Cik Kasut said...

nak kawen jugak nak bb jugak...huhuhuh....dengki nie...nak bayar bill guna online tu camne??? x tau ler plak blh je bayar online 2 slalu bayar kot mesin, kedai n mbb2u jer..

UyaRayza said...

congratez dear hehehe

R-yu said...

....lpas ni kena blogging RESEPI plak lah..masak2....huhuhu...

eh adik...teruskan ler projek craft ngan felt tu..

saya nk letak satu order ni..

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

cikmima said...

wahhhh bestnye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...