..::Wawa Yusoff::..: ..::Bantal nikah je TIGA::..

Friday, June 10, 2011

..::Bantal nikah je TIGA::..

hey yaww!!
ehem2, ye sekarang wa memang rajin update blog. eksaited barangkali. eheheh. kalau ikutkan banyak cerita nak share. biasalah, selagi bole semua nak tunjuk. teaser x teaser la. kalau kata nak tunjuk tu, memang tunjuk jugak. heheh.

malam tadi gi butik. actually dah 2 hari berturut2 pegi butik. since kitorang booking dulu baru 3 kali pegi butik. banyak nye pekataan butik. lantaklah. dah malas nak susun ayat. ok.sila berhenti merepek dan tulis dengan elok.

ingat tak dulu masa januari kami pegi booking  dan sangat berdoa supaya kami dapat baju baru menjelang july ni. Alhamdulillah kami dapat. hari rabu gi fitting untuk baju tu. sangat puas hati. baju mirzal pun sangat muat2 je kat dia. untuk baju baru kami kena tambah dalam RM500. Tapi puas hati. apa ada hal. yang penting senyum :)

lepas fitting tu cik.tham (owne butik) merangkap my uncle suruh kami pose dengan baju tu. kami jadi perantin kejap malam tu. hik3. pastu bincang2 pasal pelamin nikah lagi. wa nak pelamin sudut but then dorang mcm pening je nak buat. so malam tadi hantar baju contoh untuk alter lagi sikit baju wawa and discuss lagi pasal pelamin nikah. Few changes yg wawa buat untuk memudahkan cik.tham + wawa pun puas hati. Benda2 mcm ni memang haruslah give and take. jangan terlalu harap orang butik ikut kehendak kita 100%. end up kita jugak x puas hati dengan hasilnya. Jadi amik jalan tengah yang memudahkan kedua belah pihak.

Oklah, sangat happy dengan apa yang Butik sediakan. x payah minta pun. diorang yang offer. bila dah offer memang sengeh sambil angguk2 tanda nak. 

Bantal nikah cik.tham bagi 3. best kan?
1 bantal bulat, 2 lagi 4 segi.

Bulat

4 Segi

Akad nikah kat surau. Tapi batal air sembahyang kat rumah. Jadi wawa pegi surau just untuk dengar akad je. Lepas je tu mak tak kasi tunggu and terus balik tunggu FMIL ke rumah untuk batal air sembahyang. Bukan apa, bapak pun memang suruh buat acara batal air sembahyang kat rumah.

maksu (owner butik) sangat perihatin tau. dia kata yang bulat tu untuk letak kat pelamin, yang 4 segi tu bwk ke surau. Untuk alas pengantin duduk. biasanya jarang la wa jumpa yang butik nak kasi sampai 3 bantal nikah. Rezeki kami :) 

Semua aksesori maksu bagi. Termasuklah untuk nikah. padahal nikah wa pakai baju sendiri. tak sewa butik pun. Tapi maksu memang sediakan semua tu. Veil untuk nikah pun maksu bagi. dia suruh wa pilih mana yg sesuai dengan baju. kebetulan ade. jadi amik jela. FYI, wawa xsempat nak DIY veil nikah. dah potong pun tau. tp x sempat. ade banyak lagi benda lain nak kena settle. Maksu siap offer lagi kalau nak pakai kasut yg ade kat butik tu untuk nikah. Tapi bila jeling2 mcm xde yg berkenan pulak + memang dah beli kasut. cuma wa mintak kasut bersanding nak baru. lagi satu wa mintak bunga segar untuk hand bouquet masa bersanding. and she said ok. Bestttnyeeeehh...!!!

kiranya kan, memang banyak sangat yg wa dapat dari butik tanpa ada apa2 tambahan bayaran.
Syuuuukkuurrrrrr............. :)



8 comments:

Anonymous said...

wah...bestnye wa...
mst cnteq wa nnti kn..
~jijiE~

~ mizzAmy ~ said...

suka bantal bulat tuh. btw, mmg jarang org dpt sampai 3 bantal. hikss..

CikYuzz said...

untung nye :)

Wawa Yusoff said...

Jijie : hehe. c koneng pun kalau kena makeup cantik jie. hik :)

Mizzamy : itulah,sampai 3. rezeki sangat. alhamdulillah :)

CikYuzz : syukur sangat2 tau :)

choclairissa @ intan said...

suke yg bulat tu..unik...jarang jumpe...ala2 biskut marie pun ade...nyum2 :)

Wawa Yusoff said...

choclairissa @ intan : nampak sedap kan? heheh :)

cikFM said...

alhamdulillah dpt byk brg free kan..

Anonymous said...

hehehehe..tp klau yg lawa n comel di maekup mst la lg cnteq..hehehe
~JijiE~