..::Wawa Yusoff::..: ..::DIY on Weekend::..

Sunday, June 12, 2011

..::DIY on Weekend::..

Selamat berhari minggu. ape actvt korang dis week. me, duduk umah saje. Memandangkan mirzal kena jadi pengapit kwn dia. so wa lepak umah and settle kan few things yg mampu.

sekarang ni tengah rehat kejap. baru selesaikan pomander ball dengan hand bouquet untuk bertandang. Handbouquet untuk nikah pun dah siap dalambulan april haritu. Lupa nak update. Both wa guna Kain Felt. nnt wa buat entry tutorial ek.

semalam pegi fitting baju bertandang. Agak frust jugak bila ape yg kita dah decide masa memula dulu, ditukar oleh butik. Tp alhamdulillah, dah selesaikan perkara tu and hopefully masa majlis nnt dia akan ikut apa yang kami rancangkan.

Malam tadi, balik je dari bahau terus mandi and DIY tudung nikah! yey! dah siap. sangat seronok. memang malam tadi patching lace jela kejenye

teaser sikit meh. hik3
(kan aku dah kata selagi boleh nak tunjuuukkk)

untuk tudung nikah,wawa pakai Syiria yg ade awning setengah inchi tu. so xdela awning tu terlalu besar. Yang penting sesuai dengan muka. 
 Lebih kurang mcm ni awning nye. kecik and kemas :)

Wa beli tudung Syiria kosong je kat Jalan TAR. RM15 hengget. pastu patching lace lebih baju nikah hari tu and letak pearl yg match colour.
Modal : 15 hengget sahaja.
semata2 duit beli tudung tu. Beads guna yg ade dalam stok je :)

Teaser hanfbouquet untuk Majlis Bertandang.

Felt Hand bouquet

belum siap sepenuhnya. Ribbon balut pemegang tu x letak lagi :)

Hand bouquet Nikah design bunga dia lain. Later wa update ke.

Till then, happy weekend..!

Mmuuaaaakkssss....!!!



13 comments:

Hidayati Farhan said...

hai org kreatif, sume buat sendiri n jimat kos. huhu, sgt cemburu, I wish sy juga kreatif mcm kamu wawa

miey anna said...

ohoo..sangat kreatif kamu..suke..nak tgk bunga tu penuh n tolong ajarkan sekali boleh..heeee ^_^

choclairissa @ intan said...

wahai cik intan..say sangat suka kamu yg kreatif dan cantik :)

Wawa Yusoff said...

hidayanti : alahai, x kreatif mana pun. kamu pun kalau buat jadi cantek tau :)

mieyanna : inysaallah dear, nnt wawa buat entry tutorial k.promise. hehe :)

pn.intan : aiseh. jgnla ckp gitu. biasa2 je pun. semua orang boleh buat camtu.. hehe

Anonymous said...

wah..rase btl bdk tecik ni ye..semua bt sndri..ni yg nk g kenduri wawa ni..nk kutip semua beg2 kertas tok tetamu..sanggup d mkn bnyk kali semata2 ni ambik beg..hahahaha
~JiJiE~

Wawa Yusoff said...

bila dapat buat sendiri rasa sangat puas jie :)

jie, kalau nak makan sepinggan dengan pengantin pun boleh. Tapi dengan pengantin perempuan jela... hahaha :D

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

kreatipppppppppppppppppppppp

Wawa Yusoff said...

alahai sue... kamu tu pun kreatif jugak. macam2 DIY kan.. :)

Ms. Fiena said...

wawaaaaa syoknyeeeee... kalau la i pn leh wat sndiri.

Wawa Yusoff said...

fiena : kalau u cuba je mesti jadi punye..wawa pun buat pakai belasah je ni.. :)

Ms. Fiena said...

pakai belasah pn jadikkkk.. kelas u mariaaaaa

Anonymous said...

eh..yeke leh mkn sepinggan ni..??
xnk la ngn pengantin lelaki..nk mkn ngn PENGANTIN PEMPUAN Yg Comelll & chateq...:)
Bleh ke ni..?:)

LittleSunshine said...

wwwwaaaaaw wawa buat diy..liza ni teringin sgt..tp xstart lg..comfom cantik kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...