..::Wawa Yusoff::..: ..::Teaser::..

Saturday, May 28, 2011

..::Teaser::..

2.00 a.m. kenot sleep again. dont know why. hurmn, mata pun da naik lebam kalau mcmni. adoii.jgnlah. nak kawen ni..kang mata lebam masa majlis kang payah plak nak tacap2. almost 2 hours termenung x leh tido. da xtau nak buat ape on laptop pastu saje tgk camera yg ade dlm beg laptop ni. belek punye beleK... Ting!! got the idea..! klik and klik..!!


Rezeki korang. malam ni wawa reavel cket baju nikah. teng teneng..!!


amaran : gambar ni diambil secara menonggeng.. hehehe :p

kain : jakel - Satin + Beaded Lace
Hik..hik..hik.. amacam..? ok x..? design sendiri nih

34 days to go. agak eksaited nak sarung baju ni sebenarnye. Sangat happy bile ape yg wawa nak tercapai walaupun 2,3 kali jugak diskas dengan tailor mcm mane nak kasi cukup kain.

Tak lama pun nak siapkan baju ni. within 2 weeks wa da bleh nampak hasil and dah buat first fitting and kurang dari sebulan baju ni siapsepenuhnya...  Alhamdulillah sangat puas hati.

mari bercakap tentang tailor pulak ye. *tak payah skema sangat*
Tailor baju nikah wawa memang TERBAAEKKK....!! My LOVELY MAK..!!
weeehuuuu...!! sangat happy bila mak setuju nak jait baju nikah. Memang da pasang niat. bila kawin baju nikah nak mak jugak yg jahit. at first mak mmg terima coz baju bertunang dulu pun mak jugak yg jahit. pastu bila tibe masa nak jahit mak tolak pulak. katanye takut nak jahit sebab kain mahal la, apelah, takut tak jadilah.. Ahhh..!! pujuk punye pujuk akhirnye...... Berjaya....!!! Sangat Seronooookkkk....! Of coz wa bangga sangat dengan mak.


NEXT...!!
Baju Hantaran.
kalau biasa untuk hantaran orang akan bagi kain pasang kan..? but not me. wa rasa leceh la kalau dapat kain sebab nnt nak hantar tempah lagi (walaupun baju wa memang sume mak jait, lagi nak ngeluh.) and Rezeki jugak bila kain yang sangat cantik dan lembut ni gifted from my sister ayu. wa pun mintak mak jahitkan baju kurung moden and I do the Beading.. See..baju dah kelihatan menarik untuk di jadikan hantaran.
KOS = TAKDE. sebab wa memag hobi jait manik. Jadinye, beads yg ade dalam stok je wa guna. Jimat....jimat.... hehe

DIY manik di baju Hantaran




*oklah. dah ngantuk. esok nak pegi kenduri kawen. pastu maybe pegi beli paper bag.
oh ye, wa sempat jugak edit gambar utk entry save the date. tunggu hapdet okeh!



7 comments:

~Azura9086~ said...

cantiknye..kaler baju pink belacan eh?mcm my bff la,sk kaler ni..=)

~ NANA ~ said...

canteknye!

wahhh nikah theme pink ek? sukaa :)

hidayah hiddensity said...

cantik baju nikah..!

choclairissa @ intan said...

wahh DIY manik2? sangat rajin n creativeeeee... :)

Rilla said...

Cantiknya DIY beading tu..Wawa ni sangat rajin la

veesakura said...

cantiknyer baju nikah die!! wa, i tak amek lagi baju nikah i. matila..matila..panick mode turn on dahni.hahaha

wawa yusoff said...

azura : bukan pink, Peach :)

nana : Thank u darl.. tema nye pink + peach :)

hidayah : mekasih dear.. :)

Choclarissa : Nak jimat mmg haruslah rajin..! hihihk :)

Rilla : kalau dah minat tu, buat apepun suke.. kan :)

Vee : bukan tarikh kite same ke..? aiyoyoy.. cepatlah pegi amik.. cargasss...!!