..::Wawa Yusoff::..: ..::My Kontot Busuk::..

Friday, April 22, 2011

..::My Kontot Busuk::..

fuuuhhhh.... tarik napas dalam2. tunggu sampai biru muka..... ok, dah boleh lepas sekarang.
berikut adalah keadaan wawa semasa memandu kereta kontot yg baru sahaja selamat dari banjir. bekepam ok!

first of all, thanks kawan2 yang perihatin. tanya kabar and tinggal komen semua. Thanks sangat2. korang memang best :)

alhamdulillah, my Kontot ok. walaupun air naik melebihi paras no.plate kereta tapi alhamdulillah semuanya xde pape. kereta pun boleh hidup and jalan macam biasa. cuma masa 24 jam selepas di cuci, alarm jadi gila.. da tutup pintu rapat2 pun lampu merah yg tanda pintu tak rapat tu still menyala. 

Pastu semalam  masa kat opis sesuka hati dia nak bebunyi2. pakgad kata cukup 3 kali bunyi dia kan berenti pastu dia akan bunyi lagi. setiap kali bunyi 3 kali sahaja. ok. maybe dia nak bagi cukup afdhal. wahai si Kontot, tolong jangan buat perangai. battery baru je tuka. 

bau kepam jangan cakapla. dah kata air banjir yg masuk..so korang jgn bajet akan ade bau seperti lavender pulaaakkkk...



**This ogos genaplah sudah umur si Kontot 3 tahun. Tamatlah segala warranty....
Mirzal, kalau kamu baca entry ni (x payah kalau, memang baca pun kan) ade tak terfikir, kalau kereta tu tinggi mesti air x masuk sangat kan..?? ehems..ehems.. :)


4 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya;)

mizzura said...

kesian awak...this week,pagi kena jemur kereta..bukak semua...pastu dah kering..jangan lupa sembur febreeze :-)

|Lasagne Sedap di The Teapot Deli|

Fizlynn said...

Eh Wa banjir dekat mana ni....rumah wa mana pernah banjir2 ni kan...

*luv Syahnia* said...

pernah lalu kat pdng jawe,klang
jln banjir..twakal je drve si kancil
tu..takot semput masuk air..hihi
alhmdulillah lepas upanye ;)