..::Wawa Yusoff::..: ..::weng sebentar::..

Thursday, March 17, 2011

..::weng sebentar::..

current mode : Google

ape yang di googlekan..?? hurmnn.. Baju nikah.

pening deh. ok, FYI. baju nikah wawa mmg tidak putih. dont know why mmg wawa avoid sgt kaler putih utk pakai masa nikah. sgt common maybe. lagi pun wawa mmg x suke putih.
so kaler yg menjadi pilihan utk nikah ialah peach. Haritu ke Jackle dapat la 4 1/2 utk satin baju melayu, 4 meter satin baju bride and 2 meter beaded lace utk bride jugak :)
wawa x cerewet sgt. mirzal pun x cerewet. Baju melayu mirzal da selamat tempah. so sekarang ni my baju nikah masih lagi dalam paperbag.

Design sume da ade cume tgh pk bile nak tempah and kedai mana yang menjadi pilihan. Mcm wawa, wawa suke jenis jubah or dress. Senang. One pices je.  Tp disebabkan lace tu 2 meter je nak x nak kena la buat baju 2 pices jugak.

kalau buat mcm ni cukupla lace tu. sebab pakai utk upper body je. the rest pakai satin.
 
yang ni sweet tp mcm serabut sebab the whole dress guna lace.

yang ni simple. baju kurung moden sudah :)

baju ni pun sweet jugak. cekak je kat hujung tgn.
tapi bila buat mcm tu nnt kat area tgn tu jadi kembung sebab 2 lapis baju.
tetibe suke plak dengan veil dia. simple.

Takpe2, buat pilihan elok2..... tenang...tenang......

Tarik napas dalam-dalam...........................


PS : mood shoes hunting masih belum diseru lagi.... pening mokcik :(

3 comments:

cloud 9 said...

slalu tempoh baju nikah kat area umah ko kena bape?

Wawa Yusoff said...

baju melayu sulam : RM 130
baju perempuan x tentu. kena deal dengan tailor. Harga ikut design and ikut jenis kain yang kita bagi.

.::cintabungablogspot::. said...

pemenang segmen sukarelawan dah umum:)


http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/pemenang-sukarelawan-cintabungablogspot.html