..::Wawa Yusoff::..: ..::Baju pengantin mak + bapak::..

Tuesday, March 29, 2011

..::Baju pengantin mak + bapak::..

next entry, persiapan cap ibu dan anak ngeh..ngeh..ngeh...


ari ahad aritu wawa ngan mak and my kakak awon pegi ke KL. sedia maklum la kan, utk bride to be kalau nak shopping je mane lagi nak ngintai. Jalan Tar + Jalan Masjid india memang tempat wajib.kali ni bukan beli utk my things but more to my mom and my dad punye baju pengantin. hehehe.

mak pengantin pun pakai lace tau x. Taknak kalah. Lace PUTIH lagi.. di ulang... Lace Putih... my bapak pulak baju melayu putih.. sebab tu la wawa cakap dorang ni beli baju pengantin. heheh. nak tau x, my mom punye lace lagi cantik dari wawa punye lace.. melawan pengantin nih. tapi mak punye lace xde beads... hahaha. nak jugak menang.... :p

total shopping aritu alhamdulillah selesai sume outfit untuk parent. and for white outfit adalah untuk hari ahad.

mak kan, hampir 10 tahun x sampai KL. dia cakap masa ondaway ke sana. nak ke KL ni pun wawa paksa tau x. kalau x tu dia asik nak shopping kat shah alam je... addoii.. tak paham. alasan dia sebab jaula, sesakla, panasla.. huh, nak shopping aircond je mak ni tau. 

korang tau x, bila da sampai sana... hurmmm rambang...hahhaha. seronok tengok mak shopping. tak nampak penat pun. pastu kitorang bwk dia jenjalan kat lorong orang jual tudung tu... heh, x cukup 5 kedai. kalau boleh semua pun dia nak intai barula dapat beli tudung dia.
balik tu wa tanye dia... 
mak nak datang lagi x..?? 
dia jawab slow je........ "boleh jugak......." 
hahahahah mau sombong lagi tuh.. mak mmg comel :)




PS : kami orang sg.buloh je. tp mak da 10 tahun tak datang KL..... mcm ape je.... hahahahha


8 comments:

ctmah said...

mak kita pun byk tudung. kadang2 tu kita mintak je tudung free dr mak.hhihih

Wawa Yusoff said...

ctmah : betul..betul.... kadang tu sebut je pinjam, tp x pulang2... hahhah

~mspija~ said...

ehehh..sape2 pun kalo g jalan TAR mmg buleh jadi gile.eheh.. (oh!! sgt rindu dgn suasana jln TAR)

Wawa Yusoff said...

mspija : betul..betul.. rasa mcm x cukup2 masa nak spent kat situ kan... :)

dyanina said...

pinjam.pinjam..tp, nt2 kite pulak balik eh ibu..haha ! :D
ehh..kaka jdik follower ke-100 saya :)
mai jenguk2 :D

Wawa Yusoff said...

dyanina : ayat standard tu kalau nak meminjam. ahahha

yup! follower ke 100. terasa diri sgt ong *tetibe* :)

Adawiyah A.Halim said...

wawa..kite pn org sg.buloh..tp mak kite tiap2 minggu g jln tar..itu tmpt wajib dia pegi shopping..xshopping pn xapa..yg penting dpt cuci mata..hehehe

Wawa Yusoff said...

adawiyah : amboi, tiap minggu pegi. mmg rajin shopping mak kamu ye.. :)