..::Wawa Yusoff::..: ..::Need my robotic eyes::..

Wednesday, March 16, 2011

..::Need my robotic eyes::..

Terengganuuuuuu....!!!

last saturday, we went to terengganu to sent our cousin (izul) for his solemanization ceremony and reception also. The ceremony was good and izul look so charming and the bride was so.......pretty :)

Zulkarnain and nurul shahidah selamat di IjabQabul kan pada jam 10.35 pagi dengan sekali lafaz.
Resepsi berlangsung pada hari yang sama jugak. Lepas nikah, izul terus tukar baju and bersiap untuk resepsi.  For those yang pernah attend majlis kat pantai timur mungkin x rasa pelik sangat kot. But for me.....Rase sanggatttttt pelik.

Rupenye, majlis kat area sana memang x macam kat area KL ek..?? majlis dia ringkas je. kalau kat tempat kita, selagi x cecah riban2 bukanlah majlis kawen namenye kan.



A bit frustrated when my 'robotic eyes' buat pasal....!!!!!
sangat frust bila terpaksa berjalan dengan contact lense sebelah mata je...!! geraaammmm....!! xtaula kenape, lense tu baru je beli tp bila pakai yang sebelah tu rasa mata mcm ade habuk je...pedih...!! nak dibukak x nampak. memula tu tahan la jugak. tahan punye tahan..., haaaa...hamik! merah mata. pastu bile da cabut tu still rasa pedih lagi... pastu mata sembab. infection maybe. sudahnye terpaksa berjalan dengan sebelah penglihatan sahaja. bila da jadi mcm ni mule la otak wawa meliar je nak cari apepun jenis ubat yang boleh bagi elok balik mata ni....

Next day nye masa nak pegi hanta nikah tu, gagahkan jugak pakai. punyela kental x nak pakai cermin mata. sebab rasa mcm x hot plak kalau pakai spect. wakakaka. gelimat~
ok.melalut. pastu cube punye cube x boleh gak. abis je nikah,turun kereta, x dan dah nak basuh tangan. wawa cabutkan aje terus masuk dalam case. sekali lagi melihat dengan sebelah mata. boleh tahan pening ini kapla ok.


Bila da masuk dalam case baru perasan yang lense kali ni dia x nak tebukak mcm biasa. dia terlibat. jenuh da betulkan, dia tetap berlipat walaupun dalam case tu ade solution yg penuh. confirm lense tu yang tak elok. silly mistake, kenape x cek masa beli. x sure la sama ade lense tu da expired or x sesuai dengan mata wawa.
  
Since yesterday wawa still x pakai lense and pegi keje ku gagahkan jugak pakai spect... feeling2 nerd pulak kan.... :(

PS : sedang merehatkan mata dari penggunaan contact lense.... owh, saya semakin rimas bercermin mata.... :(

2 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

baru ni my housemate kawen kat terengganu, majlis simple sgt.. hanya ade 2 biji khemah & meja utk mkn takde, hanye sediakan kerusi.. ohh..jimat sungguh..

Wawa Yusoff said...

cik.pinky, betul la. kenduri yg wawa pegi tu pun memang diorang x sediakan meja. adela dalam 3 khemah kot. diorang sediakan kerusi je...