..::Wawa Yusoff::..: ..::Hikayat Merong Mahawangsa::..

Friday, March 11, 2011

..::Hikayat Merong Mahawangsa::..

Semalam : 10 March 2011
memang terbaaaeekkkk la cerita ni..!!

Big Applause to Yusri Abd. Halim & KRU..!!
Proud to be malaysian. eceh, tetibe. . You guys should see this movie. Tapi bile dah tgk tu jgn la nak compare ngan cerita Hollywood yang lain plak. cerita ni pun da cukup marvelous untuk hasil seorang anak melayu tau x.

Bayangkan cerita Hikayat Melayu yang belum ade kesahihan tapi boleh di filemkan dengan sgt cemerlang. memang kreatif sgt la si Yusry ni. Skrip yg cantik dan senang faham walaupun hampir lebih dari 3 bahasa digunakan untuk cerita ni.


Hampir semua watak yang ade dalam cerita ni berkesan. memang layann sgt..x sempat nak rasa boring pun. dan yang lagi kagum tu, setting dia x mcm shooting kat malaysia... menarik sgt.

korang memang patut tengok.

2 Thumbs Up..!!




2 comments:

me220784 said...

berapa bintang nak bagi? kehkehkeh!! btw aku create my first GA - nak hadiah bolehlah join :)

Susu said...

Terima kasih sebab menyebabkan Kak Su bangga jadi orang Malaysia.

Walau bagai manapun, Kak Su belum tengok HMM.

Teringin nak tengok movie kat panggung. Tapi risau nak tinggal Nizar dan Madihah.

Waa, sedih.