..::Wawa Yusoff::..: ..::DIY chocolate Bouquet::..

Sunday, March 20, 2011

..::DIY chocolate Bouquet::..

selamat hari ahad korang.. egegege.

so, cmne weekend korang..?? wawa punye weekend syiok bangat!! kalau last week pegi t'ganu, dis week kitorang ke sepang plak. one night @ hotel sri malaysia. oklah, yg tu cerita kemudian. sila berbalik kepada tajuk asal.

last week birthday mirzal. jenuh pikir nak bagi ape. pastu jenjalan la kat Facebook kawan, dia bisnes homemade chocolate. tetibe tertengok plak lolipop coklat Chelsea.

Sebagai tunang yg sgt memahami. ececeh ayat nak tinggi!!......
tp mmg mirzal peminat chelsea tegar so wawa rasa dia suke kot choc ni. kalau tak suke dia kena buat2 suke sebab tunang dia da bagi kan. kalau x sampai kawen wawa merajuk!! hehehe
pastu otomatik wawa terus order and datang idea buat bouquet.

sila lihat gambar untuk bahan-bahan ye :)
oh lupe, solatape, polistrene bulat dan getah juga merupakan bahan penting.

fine, da mcm rancangan memasak plak ayat aku. garam secukup rasa..!! ahaha

kalau ikut gambar atas tu lolipop tu pendek je kan. jadi kite tambah lidi bawah dia. nak bagi dia panjang. baru senang nak di ikat and gubah bagai

kertas bunga ni korang gunting lebih kurang sejengkal je kot. just nak buat aksesori tambahan.
*nak  diletakkan bungan or bear kang mcm jambu sangat pulak. ni pun da kaler pink da ni.

ok,ni tujuan kertas bunga tu. ikut kreativiti korang k. mcm wawa buat balut choc tu and buat bentu kon just untuk additional je. x nak bagi kosong sgt bouquet tu nnt
lagi banyak kon lagi meriah.

bila korang da buat kon tu banyak2 and da balut sume choc tu, boleh la korang start cucuk kat polystrene. wawa recycle je pakai polystrene masa bertunang dulu. Jimat!! ekekeke :)


Tadaaaa...!!!!




ready to deliver :)


Alhamdulillah dia suke, nasib baik. kalau x confirm mak sentap ok :p

 
PS : hasil usaha sama my kakak awon. Mekasih banyak2!! :)
**wawa deliver sendiri kat dia. dah kata satu opissssss............. hahahahha :)


 ----------------------------------------------------

jap2.... adegan selepas dapat bouquet di petang yg hening *tetibe*

Mirzal : bape ringgit coklat tu..??
Me : tak payah la tau. nak bayar ke..?
Mirzal : boleh je xde masalah...berapa...??
Me : tekalah sendiri. klu orang bgtau memang kena bayar balik la...
Mirzal : 50 sen.....
Me : .................???? sentap terus!!!




12 comments:

Norhayati Rostam said...

Haha.
50sen?
Kurang asam betul.

wawa yusoff said...

itula pasal.
Awak ni beriye la order kat kawan ikut taste dia..
50 sen satu katenye..
Lelaki kann.. Grrrrr...!

rose said...

hahaha..
sabo jela...ley kte 50sen..bankrap bisness org..hehe

Susu said...

Wawa,
Masa bertunang, semua bagi free je.

Nak claim, nanti dah kahwin.

"Abang, semalam, sayang terjumpa baju anak. Cantik untuk dipakai pergi kenduri weekend ni. Harga dia RM$$. Claim boleh?"

Tapi, kalau tak nak claim pun tak salah.

eyanne said...

hahaha 50sen jgn hrp nk dpt cmtu la :P

farahfatihah said...

50sen je? ckp kat dia 50sen tu dapat lidi je hahaha

Cik Puan Syafa said...

alaaa tak lomantik langsung.hehe...kate laa 50hengget sbtg.^__^

Wawa Yusoff said...

eyanne : tau xpe, sebiji pun lebih dari 50 sen

kak farah : ha'ah kan. apsal saya x jawab mcm tu aritu... :)

Syafa : haaallaaa.....mirzal xtau pun ape maksud romantik.. sigh~

Anonymous said...

dyquofxtf
http://www.bootsforcheapjp.com/ アグ
http://www.bootssnowjp.com/ ugg
http://www.paylessjp.com/ ugg ブーツ
http://www.bootcityjp.com/ ugg
http://www.bootuggjp.com/ ugg 新作

alcdnuztd
ugg 安い
ugg ブーツ
ugg
ugg ブーツ
ugg 新作

rtncyimlr
[url=http://www.bootssnowjp.com/#vwzkvpubj]アグ[/url]
[url=http://www.bootsforsnowjp.com/#ffpiribkx]ugg クラシックミニ[/url]
[url=http://www.bootsforsalejp.com/#znorhlqjj]ugg キッズ [/url]
[url=http://www.bootsforcheapjp.com/#qmklodewf]ugg フラットシューズ[/url]
[url=http://www.uggcheapjp.com/#fdwgvqwls]ugg ブーツ[/url]

Anonymous said...

hekwmgbhz
http://www.bootsforkidsjp.com/ ugg ブーツ
http://www.uggcheapjp.com/ ugg 本物
http://www.bootsforsnowjp.com/ ugg
http://www.jpbootsforcheap.com/ ugg ムートン
http://www.jpbootsale.com/ ugg ブーツ

iitojkcsq
ugg
ugg クラシック
ugg ショートブーツ
ugg キッズ
アグ

kymchqxef
[url=http://www.bootsforsalejp.com/#uvcrpqggy]ugg キッズ [/url]
[url=http://www.jpbootshoes.com/#i#tgjzjbax]ugg ブーツ[/url]
[url=http://www.bootsforcheapjp.com/#qhogkjglj]ugg キッズ[/url]
[url=http://www.bootslovesnow.com/#kcvaekcwq]ugg ムートン[/url]
[url=http://www.bootssnowjp.com/#djaejzxvx]ugg ブーツ[/url]

Anonymous said...

http://www.beautybootssale.com/ Ugg Outlet
http://www.takebootsugg.com/ Cheap Uggs
http://www.cheapboots-ugg.com/ Ugg Outlet
http://www.bootscheapugg.com/ Ugg Outlet
http://www.comeonugg.com/ Cheap Uggs
[url=http://www.beautybootssale.com/]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.takebootsugg.com/]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.cheapboots-ugg.com/]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.bootscheapugg.com/]Ugg Outlet[/url]
[url=http://www.comeonugg.com/]Cheap Uggs[/url]
Ugg Outlet
Ugg Boots Sale
Ugg Outlet
Cheap Uggs
ugg boot clearance

Anonymous said...

Fashion lovers from various areas of the globe admire this classiness of such gorgeous exploring flats. [url=http://www.isabelmarantshoes.co.uk/]www.isabelmarantshoes.co.uk[/url] is a masterpiece of shoe-making. The isabel marant uk have passed away alongside more and more with great and decent popularity. isabel marant shoes beyonce is definitely the major you for sporting activities! [url=http://www.isabelmarantshoes.co.uk/#5155]ebay isabel marant[/url] are always giving surprises to every customer, within new elements adding to the shoes, you can pick the style which is adorned with eye-catching fringe details, low wedge subtly also gained to perfect it's entirety look. We provide you with massive volume designer Also You can buy the top quality and huge [url=http://www.isabelmarantshoes.co.uk/#4649]isabel marant shoes in dubai[/url].


Name: isabel marant black wedge sneaker shoes

SKU: Isabel Marant 12170
Brand: Isabel Marant
site: http://www.isabelmarantshoes.co.uk/manly-boots-c-6.html#10042
Isabel Marant Shoes UK's Mission
isabel marant spring 2011
To provide one-stop sercvice and point-to-point trade solution for our worldwide customers.
isabel marant sneakers kopen
To reach 100% customer satisfactory.
sneaker isabel marant
To offer cost-effective trade services.
isabel marant sneakers dk
To maximize our international buyer's competitiveness and profitability.