..::Wawa Yusoff::..: ..::Benci dan benci lagi::..

Saturday, January 22, 2011

..::Benci dan benci lagi::..

apa perlunye kamu buat begitu..?
ape perlunya kamu menipu..?
dan ape perlunye semua cerita buruk itu..?

 saya pernah membenci kamu. benci dan sangat benci.
Tapi hati kecik ini senang terpujuk, senang melupakan dan senang memaafkan
Pernah saya nekad untuk melupakan semuanya tapi gagal.
Ujian dan dugaan yang tuhan beri sangat kuat.

saya selalu tegur kawan-kawan supaya jangan cakap menyesal, 
sebab itu menampakkan yang kita tak bersyukur.
Tetapi sekarang......
saya menyesal. yang betul-betul menyesal.
menyesal berkawan semula dengan kamu,
menyesal mendengar cerita kamu dan menyesal kerana memaafkan kamu.

pada saya semuanya sudah habis. 
Kali ini rasa benci itu datang lagi dan saya akan pastikan ianya kekal.
saya benci kamu dan akan terus membenci.

saya belajar untuk Forgive & Forget
tapi sekarang ni u could ONLY be Forget NOT Forgive.


>KAMU MESTI PERGI DAN JANGAN DATANG LAGI<



3 comments:

Susu said...

Saya pun ada peraan yang sama pada seorang makhluk tu. tapi saya dah tak ambil pot. Kalau ko tegur, aku layan. Tapi kalau ko cuba memulakan kisah-kisah dusta tu, aku bo layan.

Wawa Yusoff said...

hehehe, biasa lah kak.
sebab tu ade pepatah buat baik berpada-pada... ;)

Susu said...

Betul, betul, betul.