..::Wawa Yusoff::..: ..::aku menulis, bukan kerna nama..ecececeh::..

Wednesday, January 26, 2011

..::aku menulis, bukan kerna nama..ecececeh::..


nak dekat 2 tahun da blogging. seronok ok. bukannye wawa mintak korang baca pun. cume memang suke  nak share mcm2. masa buat blog ni dulu tujuan utama bukanlah untuk wedding pun tp lebih kepada personal life. so, kebetulan da nak kawen ini budak kenit otomatik jadi blog B2B utk sementara waktu. pasni tuka jadi blog wifey plak.. egege. gedik ;p

by the way, i am talkative person but when its come to personal life i am rarely chat with other person. usually will keep it for myself, family and fiance and also close friends.

kali ni punye entry nak buat sesi emo sikit. eh, x,x. nak cite sikit je :)
Kat dunia ni macam2 jenis orang kan. arini nak ckp pasal satu orang punye pe'el yg agak susah nak di explen. *fine, aku sendiri pening ape yg aku tulis*
dia seorang yang baik, ramah and mudah utk bercerita. memang ok la kwn ngan dia ni. but lately dia suke ckp pasal keburukkan orang lain la. hampir hari-hari ade je cerita nya.
 
bosanla sebab wawa bukan jenis kaki gossip. and bile dia bukak cerita tu memang selalu elak dari mendengar.
Tapi untuk bekawan xde masalah pun. ok je. makan sekali pun no hal. cume bile bab bercerita tu sedaya upaya akan mengelak daripada dengar. cerita yang dibawa seringkali mengejutkan kadang-kadang selalu jugak buat muke tekezut mcm ni

betul atau tidak ceritanya, waallahualam.

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud :"Perbuatan mengumpat itu samalah seperti api memakan ranting kayu kering".Pahala yang dikumpulkan sebelum itu akan musnah atau dihapuskan seperti mudahnya api memakan kayu kering sehingga tidak tinggal apa-apa lagi.

Dosa mengumpat bukan saja besar, malah antara dosa yang tidak akan diampunkan oleh Allah biarpun pelakunya benar-benar bertaubat.Dosa mengumpat hanya layak diampunkan oleh orang yang diumpatkan.Selagi orang yang diumpatnya tidak mengampunkan, maka dosa itu akan kekal dan menerima pembalasannya diakhirat.Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina.

yup, memang wawa sedih.
x sangka dia akan jadi mcm tu. dulu dia ok, sangat ok. fun and enjoy dengan life. tp sekarang. sumenye x kena pada dia.

Semoga allah membuka hati nya untuk memaafkan sesiapa sahaja yang pernah menyakiti hati nya dan berubah kepada yang lebih baik. dan semoga kita semua terhindar dari perbuatan dan dosa diatas.

InsyaAllah
-Amin-



4 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Kdg2 kesian dgn org camni.. mungkin dlm hati die byk hasad dengki..

wawa yusoff said...

cik pinky : x taula yang... tp memang kite ade rase yg same.. kesian.

aryna yahaya said...

best aku baca ini entry.
betul toh! aku pun pernah kena gak intan. sedeynye :(
tapi tak pe, ilang sorang, berjuta nak kawan dgn kau. sabar tau intan:)

NoRazUraShIma said...

hem..mmgla ada orang amcam tu...akak cume IGNORE~..Ape yg Btol will Explode sooNer..camtula akak pkir..hehe