..::Wawa Yusoff::..: ..::D.I.Y towel cake yg hanya sekadar towel::..

Wednesday, January 19, 2011

..::D.I.Y towel cake yg hanya sekadar towel::..

akhirnye wa update jugak entry seperti yang di janjikan and dan ditunggu2 oleh u'olls semua. Yeke tunggu..? ke, wa je yang feeling lebih..? ah, x kesahla. yang penting kite Enjooyyy...!! gedik sudah, heheh

ok ingat x wa janji utk buat entry D.I.Y towel cake.
sooo...this is it.. =)

Strawberry & Kain Felt : Kedai Daiso. e@Curve Damansara
Kain yang pink and coklat tu adalah KAIN FELT.
Kain Felt adalah bahan utama untuk buat gubahan ni. murah je. pernah terfikir nak guna kain biasa tp hasil nye x cantek. so memang kena guna kain ni jugak. fabrik nye sangatnice.
biasanya kain ni orang guna untuk buat puppet, keychain handphone and banyak lagi. boleh tengok sini.
semua bahan-bahan ni wawa beli kat kedai DAISO. kedai ni kat e@Curve damansara tingkat 3. berhampiran dengan metrojaya kalau x silap. kedai ni semua barang2 dia dari jepun. all item is RM5. memang heaven la masuk kedai ni. kedai ni banyak jual alatan kelengkapan rumah. memang best. pergila jenguk. confirm leka  kat dalam tu :)

ini adalah bahan-bahan yang diperlukan untuk "memasak" cake yang nampak lazat itu. nape wa kata nampak lazat...?? sebab memang nampak je lazat, padahal bukan boleh makan pun kan :)

mintak mahap la ye kalo gambar x cantek. sebab handphone wa ni "canggeeehhh" sangat. sampai x boleh nak capture gambar cantek2. sshhhh..majuk plak kang. kang ade handphone yang jatuh jamban mcm dulu yg mase baru 2 bulan beli handphone tu. isshkk..!! wassalam kat handphone tu :(

ok, back to the topik, i kalau x ditergur memang akan melalut. tp klu nulis blog sape nak tegur kan..? tu pasal melalut cepat. *alasan je ni, padahal memang suke melalut*

Step Pertama : Buat bentuk utama Cake


entry kali ni wa cume boleh explen dalam bentuk gambar je. sebab tak tau mcm mane nak cite.kalau x jelas sile klik ye.
size tuala yang digunakan size standard utk tuala badan tau. jangan kecik sangat and jangan besar sangat.
ni gambar first step, mcm mane kite nak jadikan keadaan cake tu.
yang sep no.5 tu nampak x mcm x kemas kan.? sokay, x pe. sebab nnt korang boleh tutup dengan kain felt sebagai "icing creme" cake.


Step Kedua : untuk buat Topping Cake



korang, wa minta maaf ye. ini je yg wa mampu tunjuk. sebab masa buat benda ni x amik gambar. langsung x terpikir nak amik gambar. so masa nak buat entry ni wa bongkar balik semua kotak and repeat balik. so ini jela yg mampu. kepada sesiapa yang nak mencuba tu harap steps yang ade kat atas tu dapat membantu ye. tapi klu nak tau detail drop je comment k.

 this one daripada air tangan wawa :)

so wa rasa korang boleh tangkap kat mcm mane nak buat. Wa sure korang punye tangan lagi kreatif dari wawa kan.. so mesti boleh punyeee... :)

cubela jenguk-jenguk kat web ni untuk design yang lagi da'bomb :)

Selamat mecuba.. =)




7 comments:

Aya said...

alahai.. tomeynyee.. rase geram nak gigit kek tuh! hehe :D

Wawa Yusoff said...

aya : memang nampak sedap. ramai jugak yg tertipu aritu :p

mizzunderstood said...

comel betul la kek 2.tertipu saye..
hehe.....good job dear!
n tq sbb tnjkkan cmne nk DIY nie.nk tiru utk hantaran boleh x?hihi.. =)

Wawa Yusoff said...

alahai dear, tiru jela. memang share untuk semua pun.. :)

aryna yahaya said...

intan,

montel suka pergi kedai daiso juga. terbeliak biji mata tengok barang-barang dia. kannnn! hahahahah

norinaomar said...

wa..beli strawberry plastik tu katmana ye

Amyza_nia said...

Salam perkenalan..comelnya kek towel..saya nk try la..sebab memang tengah cari design tuk hntaran...dah niat nak wat sume sendiri..hehehe..thanks eh...