..::Wawa Yusoff::..: *sigh*

Tuesday, December 28, 2010

*sigh*

masyaAllah, tuhan aje yang tahu apa yang sedang wawa alami. Bukan masalah berat pun cume lebih kepada kesesakkan emosi dan jiwa. mahap la ye. entry kali ni cume berbentuk tulisan merepek kerepek je. nak cube kosongkan jiwa.

*sigh*
bila wawa dalam masalah, memang sukar untuk menceritakannya. bukan ape. nak memilih seseorang agar menjadi pendengar yang baik. memang susah. kadang2, bila ada pun bukannya beliau boleh faham pun.
 rasa hati kita hanya kita yang tahu. 

pernah terjaga tengah malam dan menangis..?
pernah alami insomnia..?
pernah termenung dalam keadaan yang riuh rendah..?
pernah rasa sunyi dalam keadaan yang tengah meriah..??

yup, wawa sedang mengalaminya. kadang2 takut jugak kemurungan. tapi alhamdulillah. masih stabil lagi jiwa ni  :)
i am happy person and talkative and bila ada masalah otomatik akan jadi pendiam segala. so mmg obvious sangatla. tapi kadang2 berjaya jugak sorok. bukan apa. x suke la bercerita.


"Pabila kita memohon kesenangan, Allah memberi kan kita kesulitan agar kita menjadi kuat"

hurm. kuat. memang cuba untuk kuat. tapi dalam kekuatan yang diberikan kadangkala jika jatuh menangis juga. 
Ntahla, pada wawa selagi kita mampu untuk bangun kenapa kita perlu menangis. cuba lah untuk bangun.

kadang-kadang mengeluh juga memikirkan kenapa perlu sehebat ini yang wawa perlu alami.
tetapi orang kata "itu tandanya allah masih ingat pada kita" kalau betul mcm tu,alhamdulillah

cuma sekarang ni wawa perlu kuat dan terus untuk kuat. pandang kiri dan kanan ramai manusia hebat disekeliling wawa. keluarga yang sgt wawa sayang dan tunang yg sgt wawa kasih.


Alhamdulillah~





2 comments:

~ mizzAmy ~ said...

sabar ekh wawa, moga2 wawa tabah hadapi dugaan n cabaran dari NYA. insya-Allah berkat kesabaran wawa, nanti mesti ada yg menceriakan wawa.

Wawa Yusoff said...

insyaallah amin~

thanks a lot mizzAmy :)