..::Wawa Yusoff::..: ..::bertindak sombong lagi jakun::..

Saturday, December 4, 2010

..::bertindak sombong lagi jakun::..

mery krismas..
Ho..ho..ho..

ada beza x pokok krismas ngan wawa. nak pink jugak, x nak kalah :p

 arini wawa berpeleseran ke OU utk mencari adiah kawen kawan2 yang nak kawen. eh, mmg la. da nama pun adiah kawen, xkan nak beli utk orang menang acara balapan plak. da pukul 4.30 baru sampai OU. punya la pandai nak gi jusco tp x pnh2 buat gi paking kat new wing arini gi paking sana. padan muka kena jalan jejauh. dala arini sombong, konon2 nak majuk ngan mirzal sbb kena "sekolah" semalam. kan dah tadek kwn nak cakap. *gelakkan diri sendirik*
tp kejap je.
berdiam dalam mase 15 minit tanpa bercakap ape2 adalah rekod yang paling hebat dicipta :p
tak mampu wawa utk tidak bercakap dgn beliau :)


so,lepas dapat beli ape yang perlu, sempat la jalan2 tgk cadar semua. Akemi sales up to 70% laaa...sgt cantek2. tp kaler terhad. susah nak dapat Offwhite yang berkenan. owh, ckp psl cadar. aritu wawa da booking cadar offwhite. Tapi belum ade stok. Kak min tu kata nnt dia order kat kilang dulu. Tp da letak deposit la. dalam seminggu dia akan call. in case x dapat deposit akan pulang. Tapi kalau cadar tu ade and korang nak cancle order deposit BURN ye. Later wawa cite ek.

masa jenjalan tadi kan. kami nampak kat kedai candy Sticky ramai org berdiri. kami pun same2 la jugak da jadi orang prihatin. terus melekat. hehe. sebab kan orang kedai tu tgh buat candy. 1st time nampak. selalu lalu x de plak. kali ni dapat tgk. tu pun da half way dia buat. enjoy je tgk. yela, selalu tau makan je. hehe.

tgk, dia tgh buat. Besaaarrr punye..!!!!
mcm tepung mase tgk dia uli2 tu.
padahal totally sugar.

pelik je tgk. nampak x yg mcm runcing tu. ha, tepung gula ni dia tarik2 mcm tepung tu. yang runcing ti nnt dia jadi potong2 mcm kat bwh ni.

masa jadi mcm ni, sugar tu da keras. bila dia berlaga akan ada bunyik2. uish,jakun2
pastu kan yang panjang2 tu dia akan cincang tanpa hanco. otomatik plak sugar tu nampak mcm tepung balik. asihh. mcm magik la.

 ok, tgk. ni la yg dia siap potong2. 
yang ni utk test.
mmg dorg bagi sape2 je nak rasa.
kami amik sampai 5 :)
siap ade tulisan lagi dalam nye tu.
pengsaaann mau pk :p


 
bila da potong2 tu, dia masuk dalam packaging mcm ni.cantek.
kalau buat utk hantaran pun sweet kan.

yang ni ok utk buat gift, mcm birthday gift kan comel.

candy ni sedap. x terlalu manis mcm korang pk.
*kalau korang pk camtula. ke aku je? hehe*
rasa dia masam manis. sedap.ade mcm2 rasa. kalau free nnt jalan2 la kat sini.


PS : yo yo o je entry ni. ntah2 wawa sorang je yg baru tau psl ni.... kekekeke. ah, bace jela. jgn ckp banyak :p


2 comments:

Susu said...

telan air liur tengok candy tu. Bila Wawa kata rasa dia masam manis, lagi banyak air liur keluar, meleleh-leleh. Hehehe. cam sedap.
Pastu pening gak fikir, cam ne blh ada tulisan pulak. Fening... Fening.

EiDa_wAn!e said...

haha , ader gak nampak kedai candy ni masa jalan2 kat OU last year ..
mmg teruja habis tgk dia uli gula2 tu .. hihi :P