..::Wawa Yusoff::..: ..::Today is RED::..

Friday, November 26, 2010

..::Today is RED::..

sehari nan merah.... 20.11.2010 kami satu family men'joinkan.
Family day Jabatan Audit Negara (offis abg syam). utk family day ni kami x involve ape2 pun just seronok2 dan memeriahkan keadaan lagi pun kami mmg suke main piknik2 ni..

kami yg merah

sabtu ptg wa, mak, bapak, awon and bob gerak dr umah ke umah ayu kat serdang. so kami b'kumpul kat sana. segala persiapan masak2 semua buat kat umah ayu. nak maklum awal2 la, kalau bab masak mmg korang x kan nampak muke budak kecik ni kat dapur dan disekitarnye... bukan x pandai... cume dapur tu selalu je ramai orang.. asal nak masuk dapur je msti penuh, so wa x nak la menggangu.. jadi wawa dduk depan je baring2 sambil kaki silang panggung.....

mak masak mcm2, dpd yg berat sampai la yg ringan2.. pagi ahad tu, abg syam da pegi dlu.. kami pegi kemudian.. owh, lupe nak cite. tempat family day ni kat putrajaya. Wetland. ha, sampai je wetland and trun keta... humangaaiiii... merah mak ngah..!! kebetulan wa pakai merah, masuk konsep terus.... hahaha *Padahal kakak aku yg isteri techenta abg syam tu pun pakai coklat. aku yg xde kena mengena plak masuk konsep :)

ok, sampai je kami terus cari port bentang tika pesume and staff audit nak start aerobic dah. tetibe tgh lepak2 tu, salah sorang dr kakak tegur... "wa, aku rasa mcm sama je ngan shawl ko.." bila i toleh je....... hurmn, damn. bkn macam mmg sebijik dan sejibon shawl yg aku TENGAH pakai masa tu.... dat time rasa nak bukak je... Grrrrr....!!!

merah kan i..? dduk tepi pdg mcm wa punye family day plak. padahal dtg mkn, baring2 jap atas tikar pstu balik.
shawl merah makngah ni pun ade gak org len bekenan

seb baik la lps je acara aerobic tu kami pindah tempat so jauh la sikit drpd staf2 kat situ..tadek la dorg perasan kami pakai shawl yg sama... walaupun akak yg pakai shawl sama ngan aku tu dia pandang2... pasni elok pakai tudung saji jek.
 acara berpasangan.... abg syam mmg sajeje jatuhkan belon tu sebenarnye.. 
kalau kata dorg mmg kalah x sedap plak bunyik kan :p
cube teka, kat mane belon ijau tu akan jatuh

nama acara ni pendekar mustar. tang mana pndekarnye taktau
acara ni yg paling wa menyampah kalau org sruh masuk.

abg bob masuk acara tiup belon dia pun nak masuk jugak.... alalalalalala. 
rasa nak sengkelet je budak botak ni....!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

mak awon dan kereta baru nye... feeewiiiittt.....!





No comments: