..::Wawa Yusoff::..: ..::My name is wawa ; mcm cerita industan my name is khan::..

Friday, November 5, 2010

..::My name is wawa ; mcm cerita industan my name is khan::..

hey kawan, meh story mory the morning glory. tipu jek. skrg da tghari. 
ada ke orang baca blog ni dalam diamm..?? eccececeh. nak kata ada stalk blog ko kan wawa? bajet hot..!! geli mat..~
mood tghari ni adalah kerahan tanaga. sebab kat opis ni kena buat kerja yang bertimbun.. ampun la ye boss, intan mmg x reti duduk kat meja alim2 sambil bukak 1 window semata2 and akur buat kerja dari pagi santak sampai ke petang... 

perasan x..? perasan x..? i said intan tau.. hahaha. geli kan..? yela tu nama formal i. kat opis ni je semata-mata yang sebut intan.. oh, ade lagi. tunang i and bakal mak mertua pun panggil intan.. egege. sekarang da pandai da tulis bakal mak mertua bagai.. *geli mat ~ lagik sekali..*

dah tau da ke nama i ape..? ye, nama saya Intan Baizura. tp kenapa nickname wawa..?
alasan mudah : giler glamer
alasan humble : nama intan tu nampak sopan santun orangnya. senang kata x kena la dgn orang
alasan sebenar : NTAH.. i pun x sure.

masa kecik2 mmg family i panggil WA je. tp bile start sekolah kawan2 comel panggil INTAN. yang pasti nama Wawa ni dapat masa Form2. kawan baik wawa, YAN yang bagi. puncanye sebab main netball. dah tu, dia sorang je dlm team panggil i Wa yg len sume panggil Intan. Tapi bila dalam game nama wa dipanggil dengan kadar laju selaju kucing berlari serta ungkapan yang kerap tu yang otomatik jadik Wawa. So lekat la sampai sekarang.


Masuk Poli plak kengkonon nak bawak nama intan kat kengkawan baru... Haraaaammmmm.... I nak menyebutnya masa introduce kat kawan pun gelenyor je rasanye... x tersebut kot nama tu.. kahkahkah. bodohla kan geli ngan nama sendiri.


Kenapa kat opis sebut Intan x panggil wawa...?? 
Alasan geli : sbb i saje nak bg first impresion kat orang yang i ni lemah lembut orangnye. 
Alasan yang betul : sebab dorang tau nama penuh i Intan Baizura so otomatik dorang panggil Intan. kalau dorang tanya nak panggil apa, ofcoz la i jawab panggil wawa. tapi dorang x tanya. and for the 1st month i x alert langsung bila org panggil intan. i wat bodo je pstu dalam hati memekak2 sruh org panggil wawa. tp kat mulut x nak ckp. *sepak sikit meh* 


now, i da biasa ngan nama intan. Bila orang sebut je Intan and panggil, serious i akan rasa sangat feminin + lemah lembut gila + sopan santun serta malu-malu bajet macam vanidha imran kat cerita Sepi.


.............dan kenapa plak cakap I kat blog ni...?? 
selalu tulis wawa kan..?? 
Geli sudah...


1 comment:

Hana Soffelia said...

Owh..kisahnya.. Hi, Intan! ahaha