..::Wawa Yusoff::..: ...::Jasad yang tidak kelihatan:..

Friday, November 26, 2010

...::Jasad yang tidak kelihatan:..

Seram kan tajuk entry kali ni....??
tapi sebelum tuh.....

Fuuuhh...Fuuhh....!!
nampak x wa tgh buat ape..? ok, tu namanye agenda meniup habuk yang bermaharajalela..

Pssstt..pssttt...!
menyembur labah2 dgn racun sbb dorg da start nak buat sarang... kejam..kejam.. :p

sebenarnye cerita sgt banyak utk di update, tp wa biasalah, klu xde gambar mst xnak update. alasan hebat kan. tp arini entry tidak bergambar.. mahu story mory the morning glory ttg JIRAN yang tidak pernah nampak keluar rumah tp semua cerita org kampung pun dia tahu... ajaib kan..? mungkin dia ade spy atau pun dia psg CCTV kat umah jiran2 yang lain..

Makcik ni kami tidak kategorikan dia sebagai Mami Jarum sebab dia x kua umah. Makcik ni wa rasa lebih kepada pengintip. boleh ke kata gitu? biadap kan? haha. tp betul, korang x kan nampak dia. pintu umah dia bertutup je tp msti dia tinggal kan ruang sikit untuk dia amik tau hal-hal dunia luar ni... aish, makcik ni mmg hebat tau x.. dia boleh cerita kat org lain ttg perkara-perkara yg akan jadi kat keluarga kita sedangkan kite sendiri x rancang. boleh gitu...? power kan makcik ni...??

dia bukan ahli mesyuarat tingkap dan dia juga bukan kenalan ramai yg digemari tapi sampai sekarang kami musykil mcm mana dia tau mcm2 sedangkan dia x kua umah pun.... honestly, kami memang x gemar dgn makcik ni... kalau ckp ngan dia mesti cerita yg tinggi2 ye sebab dia akan menilai kehidupan anda termasuk gaji anda. serious x tipu... kami pernah kena. tp cerita yg kami gorengkan mesti terbaaeekk... dgn org mcm ni jgn kalah ye.. hahaha. *gila sombong ayat aku

makcik ni akan nilai dari segi kerja korang, kereta yg korang pakai, boyfren korang, umah korang, korang tinggal kat mana... bila dia dpt semua maklumat tu maka dia akan buat summary bape byk gaji korang... hahahaha. Saiko gile kan. Kalau cerita psl anak, anak dialah yg paling hebat, kerja mcm ni, meeting kat sini, pergi sana sini... halllaaaaaa....perlu ke buat mcm tu makcik...?? Hebat ke buat mcm tu...??

Terbaru, dia intai kereta apa yg kawan kakak wa pakai, kereta import ke, kereta luar ke dalam negeri ke..pastu dia terus buat kesimpulan lepas org ni kawen, org ni plak akan kawen sedangkan xde ura-ura pun dari keluarga kami psl amik turn sape yg nak kawen.... hahahah

Tapi kalau bab keluarga dia.... sorok dalam kain maaaaaa..... anak nak kawen bila pun x nak kasik tau tarikh... ape kes..?? anak mak aku nak kawen gak, tp x kesah pun nak bgtau tarikh, bukan ape utk elak clashing... makcik nak buat nak surprise2 ke...?? bajet hot..??
pelisssssss la makcik......


JIRAN anda plak bagaimana....???


No comments: