..::Wawa Yusoff::..: ..::Havoclicious VS Sengalicious::..

Thursday, November 18, 2010

..::Havoclicious VS Sengalicious::..

eh korang..korang....ingat x aritu wawa buat entry untuk ke Tiara Beah Resort... Yey..!!! we've made it..!!! spent masa ngan kwn2 lama masa belajar dulu....SANGAT FUN...!!!!! ahli rombongan x ramai pun...5 org jek..kami kecohkan bilik seolah2 setiap kami mewakili 3org.... HARUUUU.... hahahaha.

wawa, ika, muyah, mate, syrek... Syrek..?? ye, tp dia bukan kaler ijau... hahaha. perancangan kami utk bercuti ni adalah yg pertama. plan x susah pun. yg susah cuma nak decide date tu je...bile da dpt date..kami pun Vrrrooommmmm...!!!!

13 & 14 November 2011
wawa and 4 other friends went to Tiara Beach Resort Port Dickson. First, would like to thank to my sis awon. She helped me a lot to get a room. Alhamdulillah everything going well... cuma yg sesat barat tu da jd lumrah ahli kumpulan kami...hahaha. tapi kali ni x aci la...selalu dorg yg sesat but this time wawa plak yg sesat.. (tahniah la kat korang...)

oklah, mls la nak cerita yg sesat tu..mengaibkan diri sendiri plak.... kami sampai Tiara pukul 12.00pm. bilik plak tingkat 5. punye la smangat nak bercuti, bile tgk 1 lif rosak, terus je menonong naik tangga memasing. takde pun gaya2 nak carik lif lain.... pastu sampai2 je bilik, 2nd lif betul2 kat sebelah bilik kami... Grrrrrr...!!! tercungap2 bebudak ni naik tangga... hahaha.

Bila sampai bilik masing2 excited tuka baju mandi... kebetulan plak sume bwk itam. eh,cop3. ika bwk baju ijau. pstu haru nak sama2 ngan kitorang pakai itam gak..rasanye adela dlm 4kali kot dia tuka2 baju...Bila da siap masing2 nak trun tp jam kol1.00 tghari. Korang rasa logik ke nak mandi kolam pkul kol 1.00 tghari..??? kami pun abiskan masa amik gambar dlm bilik.... *gambar kat syrek. jadi, nnt la wa upload

dengan dorg wawa belajar berenang...hahaha. berenang ke...??? sebenarnye lebih kepada belajar melemaskan diri sndiri ... kehkehkehek. sangatlah seronok tgk kwn2 pandai berenang. tapi asal aku berenang je mesti tenggelam...tp air kat kolam tu paras pinggang je... tu pun mcm nak lemas dah..hahhaa. bengong ni..terapung pun x pandai... alamak, tebukak rahsia dah. cikgu berenang wawa 4, tp apepun aku x dpt. x pandaaiiiiiiii.... Dush..! dush..! dush..!! hentak kepala kat PC.


*BANANA BOAT.*

suke..! suke...! wawa ni bukan lah org yg berani dgn air....tp klu main banana boat mmg sgt enjoy... berenang x pandai tp masa abg tu tanya nak jatuh bape kali beiya2 wawa jawab.."2kali bang, 2kali baru best.. sekali x rasa pape..." *Ala,ade life jacket bolehla kau...*

masa ni 1st jatuh...tgk, betapa tgh lautnye abg banana tu campak kitorang... best masa ni..... enjoy gila....

tgk, aiceh.semangat gile ko wawa. awal2 da naik da. sampai xsempat nak begamba..

ini da trun da banana. yg 2nd punye jatuh x best.. sbb x terbalik betul... acah2 jatuh x jatuh je kami... tp selamat jugak la ke bwh laut wawa ditindih oleh mate ngan muyah.... sib baik xde serangan panik...
ha, serangan panik ade. masa da jatuh yg 2nd tu kami semua cek kwn2, tp ika xde b'pusing2 kami carik... last2 dia buat lambaian ratu kat atas banana boat. so mmg korg bleh imagine la kan yg boat tu x tebalik betul. yela, ika pun x jatuh.. Ika tau..Ika... kalau mate ngan muyah x pe la lagi.. ok, Ika yg paling kiri tu.
~ sengalicious g'girl ~


pas abis tu kami terus jalan2 kat kedai sekitar... saje nak intai and beli ape2 yg best..... then t'jumpe 1 kedai ni yg mengamalkan pengiklanan serta promosi yang sgt tarik perhatian org yg lalu lalang kat situ....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


paham x mcm mana nak baca....???  tuan kedai ni pun ting tong sebenarnye.......



-panjangnye entry, sambung cerita lain lah.



No comments: