..::Wawa Yusoff::..: ..::Adnan's Annual Family day::..

Thursday, May 13, 2010

..::Adnan's Annual Family day::..

PART 2
Di Hari Kejadian...(",)

Memandangkan ruang yg amat terhad adela 2 group je yg boleh main dlm waktu yg sama.. sudahnye.. setiap game kena ade acara saringan.. x syok la.. sbb tahun lepas semua umah sukan bertanding serentak, tahun ni kena gilir2 asing2 plak.. tp Penat dia double..!! mana x nye, bila umah korang da menang, korang kena main utk finale la plak.. aaiiyyooo.. krem2 kaki woo..
 
Persiapan sedang dijalankan
 Ok, selepas semua persiapan telah dibuat.. Padang kecik kami pun telah dihias ngan bendera warna umah sukan (da rupe sukan sekolah..) Maka En.syam (abg ipar) segera memulakan tugas sebagai pengacara majlis.... (this year, dia lebih pickup & cekap compared to last 2 years...) Thumbs-up for u abg abg syam...!

Those are the pictures taken by Fairuz (abg ipar..Baru) 
So, Lets enjoy -------->
Hari sukan ni diadakan pada jam 4.00 ptg.
alhamdulillah cuaca ptg tu langsung x panas..
so mmg game semua berjalan lancar.. cuma agak mendung sikit..
Masa Acara Transporter.. ade kejadian yg agak menakutkan yang mana Wawa + Mam + Kak rini.. terkena serpihan petir... (cerita ni bkn nak bg sedap ye tp mmg real jadi...)

babak Pertama :

Tebabaoooo.... (bunyik petir camtu kot)
Tindakan refleks kami semua adalah lari ke bwh bumbung umah...
Wawa + Mam + Kak rini lari sambil pegang tgn.. sbb mse tu tgh game.
elok je sampai bwh umah ayat pertama yg kuar dari mulut masing2.
"kau rasa...? Aku rasa..!.."
Masa tu tgn masing2 da menggigil...

  Babak Kedua :

Masing2 menganalisa keadaan kami dan bagaimana kami boleh kena serpihan tu..
ok, punca nye.. mam pakai jam...
so serpihan tu kena kat dia & disebabkan kami pegang tgn jd kami pun mendapat tempias tu..
Kebas2 & pedih rasa tangan ni...

Babak ketiga :
Hujan sangat lebat maka kami semua berhenti utk rehat. Serta husband masing2 mengambil tahu keadaan wife mereka... Mcm mana dgn saya...? Aiiyaakk...!Ngadu kat mak jela... hahahahahaha. (sengal ko wawa)
(dlm hati AJK sume risau sbb banyak acara lagi yg belum buat...)

walaubagaimanapun.. Alhamdulillah xde perkara yg lebih teruk pada tu yg berlaku.. & Alhamdulillah jugak kami tak ape2.. Na'uzubillah....




PART 3 Menyusul...

No comments: