..::Wawa Yusoff::..: ..::painfull day::..

Wednesday, December 30, 2009

..::painfull day::..



"mak..wa punya kat leher sebelah kiri ni bengkak la.. nak telan air liur pun rase saket sgt... ni bkn saket tekak ni... sebab die saket belah kiri... da 3 hari da ni..."


ha...tula ayat pertama wawa pada pagi selasa.....tekak yg amatla terasa peritnya... sebenarnya bkn perit... tp sakit... Kiri & kanan leher terasa lenguh tapi kat sebelah depan rasa bengkak... apakah itu...???

So...wawa pun bersiap utk pg keje (cemerlang kan? sakit2 pun pg keje..hehehe). Pagi tu nak b'fast x boleh coz tekak terlalu sakit... nak minum pun x boleh... Akibat x tahan..wawa pun pg klinik kuang (x nak pg sg.buloh coz servis lambat). So bila masuk jumpe M.A & ceriatakan keadaan diri ini... M.A tu ckp...

M.A : Tonsil puan bengkak.. (dlm hati....Puan??? Cik La..!!!)
WA : bengkak..? Teruk ke?? Mcm mane bleh jadi cmtu?
M.A : Bleh jadi banyak sebab..Makanan yg sgt pedas, terlalu masam & kurang minum air
WA : Pedas pun saya x mkn.. cmne plak tuh?
M.A : Okla, mcm ni...saya akan bg surat utk rujuk ke hospital...so nanti diorang akan decide
samada operate(buang)/ treatment je..
WA : Owh... yeh? okla. tapi kalau buang xde pape ke?
M.A :(geleng kepala sambil tulis surat)... Tonsil ni sebenarnye utk kita build antibody mase kecik2...
tp bila da
besar dia cuma aksesori je...
WA : Owhh... ok. Terima kasih. (amik surat & terus menuju ke hosp.Sg. Buloh)

Vvvvrrrooommm....

Di klinik Pakar Hosp. Sg.buloh (waaa..sgtla ramai org...)
kat kaunter ------>

Nurse : jap ye dik.(barula best pggil cmtu.. hehehe)
WA : ok, xper..
Nurse : Tonsil ye..? ok, kami cuma boleh set tarikh utk appoinment. Bulan 2. boleh??
WA : Hah?? bulan 2...??? (giler lame bai...aku sakit kot...)
Nurse : Tu je yg paling cpt.. kalau x, bulan 3.. ha, pilihla.
WA : (perli plak..hampeh!)....Errmmmm...okla.. bila?
Nurse : 24.02.2010.. ok, nnt adik bwk kad ni dgn surat ni sekali ye...
WA : abistu ni saya xdpt jumpe doc la...?? ubat pun saya x dpt..?
Nurse : mmg kami x dpt buat ape2 dik..klinik kuang x bg ubat ke?
WA : klinik bg surat je kak... abistu klu tonsil saya ni da x bengkak kena dtg jugak ke??
Nurse : ha, dtgla...doc akan cek jugak & baru dorang bleh decide nak buat mcm mne...
WA : Sekarang ni saya kena tahan sakit ni sampai hilang...???? (da stat marah da ni...)
Nurse : Erm...kena thn la dik...
WA : okla, T.K. (terus blah dgn mrhnye...atlist bgla ubat...!!)

-------------------------------------------------------------
Tulah ramai orang kata... hosp.kerajaan... bila da nak mati baru nak rawat agaknya....


2 comments:

Fizlynn said...

Wawa pergi private clinic mintak anitbiotic yang kuat, dia besar giler, kak salina kena last week for 2 weeks, lepas makan antibiotic, alhamdulillah sihat...bengkak semua hilang, lagi satu kumur2 dengan air suam campur garam, hilangkan bengkak jugak...get well soon!

lebah said...

Tula, mak pun da suruh pegi private je.. sakit sgt.. nak mkn minum sume x boleh...

btw, thanks kak :)