..::Wawa Yusoff::..: ..::catatan auntie aqil arfan::..

Wednesday, December 30, 2009

..::catatan auntie aqil arfan::..

Tajuk link yang agak sentimental....

Mari kita mulakan..


~tgk air mata dia.... siannye syg...~

pada hari ahad yang lepas -27.12.2009- anak buah wawa merangkap kesayangan telah dimasukkan ke wad emergency kerana sesak nafas.. Aqil mula batuk2 sejak hari jumaat.. pastu makin teruk plak masa pagi ahad tu.. so ibu dia (kakak wawa) terus bawa dia ke klinik PUSRAWI sg.buloh... Doc situ terus suh dorang bwk aqil ke emergency.. Suspect paru2 berkuman coz aqil sgt susah utk b'nafas....

Dalam pukul 3 camtu...aqil pun di masukkan ke wad 8C katil no.6.. Segala cerita yg berlaku dlm wad emergency hanya ibu & ayah dia je yg boleh ceritakan coz wawa x tau sgt...


~kat hospital~

Dalam pukul 4.30 wawa pun pegila tgk aqil..... MasyaAllah..... nak nangis rasenya bila tgk keadaan dia... Aqil terpaksa guna oksigen yg msuk tube ikut idung tu... sian sgt tgk dia.. pastu tgn dia lagi ade jarum... Masa wa dtg tu dia tgh tido... tgk keadaan dia masa tu... sebak sgt... bertakung gak la air mata... mana x nya... ni la permata hati kami sekeluarga... diala satu2 nya anak buah kami setakat ni....



~semoga cepat sembuh yea syg~

Aqil yg nakal, lincah & bijak.......sangatla lemahnya keadaan dia...
Dari hari ke sehari aqil mcm2 cerita dgr dari ibu dia.... bersilat ibu ngan ayah dia nak bg mkn ubat... tu perkara biasa yg aqil akan buat... sgtla degil utk mkn ubat... Dia akan tutup mulu & gigi dia rapat2....

Alhamdulillah...aqil semakin sihat... tube kat hidung dia da di cabut tapi dia still kena amiik gas tu lagi.. Tp pakai yg kat mulut tu jela...(ni pun susah...sebab dia x suke)

Jarum kat tgn dia utk amik darah tu still ade lagi... & sometime dia akan cube cabut jarum tu sehingga memaksa nurse kat situ salotape & sendal ngan gabus keras..... Tgk la kat bwh tu....


~da sihat sikit je dia pun mula melasak~

Lucky me, keje kat sebelah hospital sg.buloh so ontime waktu melawat dptla pegi tgk dia... alhamdulillah aqil semakin sihat... da berlari da pun... Bila die main, kat wad tu suara dia la yang paling kuat... Setakat ni aqil belum kuar hospital..Doc masih lagi tahan utk pastikan dia betul2 sihat... Yela, budak kan... antibody diorang bukan mcm kita...

Sayang, apepun mak bee doakan awak cepat sembuh yea..
Mmmuuaaaahhh!!!

p/s : cerita yg lebih detail akan di update oleh ibu & ayah aqil... mereka lebih mengetahui..
To ibu & ayah... semoga tabah menghadapi dugaan yg maha Esa...


No comments: