..::Wawa Yusoff::..: ..::Induction @ PD::..

Sunday, November 1, 2009

..::Induction @ PD::..

Hye all....

~ Ancasa Allsuite Resort & Spa ~
Last week wawa berkursus induksi umum selama seminggu bermula 21 - 28 oktober 2009 di Ancasa Allsuite Resort & Spa, Teluk Kemang Port Dickson. Tempat penginapan yang sangat selesa. beerkonsepkan Kondominium. Rumah yg wawa duduk tu 3 bilik & 2 bilik air.. duduk 6 orang. sangat selesa..

X banyak yg dpt dikongsikan sbb rata2 da tau dah ape tujuan kursus ni & program2 yang ade.. Ceramah...Ceramah...& Ceramah.... Kesannya kepada wawa adalah...........

~membuta~
Mana x ngantuk, org bese buat kursus induksi 2 minggu, so program agak santai la ckit..tp ntah knpe batch kami ni dorang buat seminggu je... Nahhh...!! amik,semua bnd nak kene sette cepat. dengan tugasan nye, public speaking nye, prepare utk psembahan mlm penutupnye... mmg penyek semua peserta kali ni... kebanyakkan nya tido nak dekat 2/3 pagi... ngantuk woooo... Tp yg pastinya, gambar ni wawa tido mse time break bkn time lecture (siot je sape yg amik gambar ni...kantoi p'hulu wati membuta..hahaha)
Dalam pada keletihan, ada yg menggembirakan & menyeronokkan. Telematch...!! i like....... :) telematch ni dorang buat 25 hb (ahad) acara yg simple2 je. tp best...ade 1 acara yg wawa FAILED..!!! Kepit guli pakai chopstick & letak dalam mangkuk yg jaraknye hampir 50 meter. Perggghh!!! giler susah... pastu acara lain, lari dlm guni, bwk 3 biji bola, baling belon... (acara fav nih.. hehe)



~sekitar petang telematch~
Pada 26 (isnin) kami menganjurkan malam penutup kursus induksi umum & malam senandung irama. sebagai p'huluwati, wawa terlibat untuk persiapan mlm ni...dengan bantuan ketua biro kebudayaan iaitu En.Zulfazlie (bagus c beliau ni handle event). Semua peserta telah di bahagikan kepada 5 kump sekaligus terlibat dalam acara mlm tu.

Mlm ni sume orang sporting, x de malu2...sumer enjoy..Group wawa buat 2 persembahan iaitu Joget + Dikir Barat...Hidangan mlm tu mmg sedap ngiler.. Tp yg x bestnye wawa x dpt duduk ngan ahli kump. sebab wawa kene duduk bersama dengan Penghulu, Urusetia, Timb.Pengarah Sumber Manusia PNM & Ketua Pengarah PNM... Ini bermakna wawa duduk meje VIP. So bile dah ditempatkan di situ, korang phm2 la.....semuanya penuh protokol...... PALING SOPAN wawa mlm tu... hahahahahahaha:)

~Joget Gila Bayang (anita Sarawak)~

Malam ni jugak wawa dpt berita yg paling x best sekali..... Wwaaaaaaaaa;( wawa kene buat report induksi.....!!! Report ni sepatutnya penghulu yg kene buat... Taapiiiii.... hurmnnn.... Hampesss betullll.... Penghulu x nak buat...alasannyer x reti...Saba jela.....!!! Apepun... Kursus ni bg banyak pengalaman buat wawa... manis mahupun pahitt... Buat kengkawan semua...
U guys ROCK...!!

2 comments:

R-yu said...

bagus2.....dah induksi..dah exam...apalagi nk kena bt utk nak sah jawatan ni..hehehe...

mak bee said...

alhamdulillah...
xde dah...sume da selesai..
tggu surat je..
pasni bleh amik PTK/KPSL plak..
wahh..cite2 gitu...
hahahaha:)