..::Wawa Yusoff::..: ..::TaHniaH + TraGis::..

Sunday, October 4, 2009

..::TaHniaH + TraGis::..

TAHNIAH......


~my sis-maria~
3.10.2009 ~ Alhamdulillah semua berjalan seperti yang telah dirancangkan... Majlis pertunangan kakak wawa(mam) telah selesai dan selamat semuanya... persiapan secara ringkas telah dibuat bagi meraikan hari gembira buat mam & kami sekeluarga... Mam nampak sweet sangat dengan persalinan PINK + PURPLE (temanya......hehe). Segala hantaran telah di siapkan sendiri oleh mam dengan bantuan ayu + afzan(kwn mam).... kreatif2...(cantik deco hantaran). pelamin pula adalah hasil kerja tangan wawa & awon dengan idea bersama ayu (TQ kepada yg terlibat). Walaupun idea asal utk pelamin tu lain, tp bile dah di pasang2, di adjust2......Meletups!!! heheeheh=)
BTW, Thanks to kak zima(opah) kerana sudi meminjamkan kain yg santek utk kami setup pelamin tu.... hehe:)
Tapiiiii....dalam pada keseronokkan........ Kejadian sebaliknye adalah..............

TRAGIS......



~suasana selepas kejadian~

Humnnn....mule2 cukupla u all semua tau, alhamdulillah sume selamat... xde kemalangan jiwa yang berlaku..... Cerite nye camni.. pokok yg tumbang tu ialah pokok pinang yg sangat tinggi. belakang umah wawa ni ladang kelapa sawit. So, semua pokok2 kelapa sawit kat belakang umah telah ditebang oleh pekerja ladang (sebab dorang nak tanam pokok baru..). Nak di jadikan cerita, pagi ni angin sangat kuat..& oleh kerana pokok2 kelapa sawit tu da xde, secara x langsung pun filter untuk angin pun da xde... jadi angin yg kuat ni terusla meniup dengan kasarnye...Pokok pinang yg tinggi ni pun da x bape nak stabil telah mematahkan dirinye....

Masa tu abg syam(merangkap abg ipar) & bob (anak sedara-6 tahun) tengah cuci pinggan betul2 kat sebelah pokok ni.... Masa pokok ni nak patah,adela 2,3 org makcik2 yg tgh buat keje dgr bunyi yg agak kurang menyenangkan...bile dorang pusing nampak pokok tu baru nak tumbang...Ape lagi...Menjerit la semuanya... Bob pun tanpa sedar sempat melompat jauh sikit je dari pokok tu..... ALHAMDULILLAH dia selamat... Cume nye...pokok tu himpap payung yg dorang gune utk berteduh & Payung tu yang kene bob... Sakit sikit la kepala dia.....
Kejadia telah mengakibatkan 2 payung rosak teruk........ Apepun.. Syukur. Alhamdulillah.. semuanya selamat......

ikan keli dalam longkang,
Ayen tangkap, apis siang,
Kpd mam selamat bertunang,
Lepas majlis kami plak tumbang..

2 comments:

Lebah Merah Jambu said...

utk pengetahuan semua. pantun yang ikan keli tu mmg kisah benar. Lepas je abis majlis kami aku jumpe ikan keli dalam longkang. idup lagi..hahaha

Maria said...

hahaha...betul3...org yg tangkap & siang ikan tu pn mmg wujud....hahah...mmg klakar la...