..::Wawa Yusoff::..: ..::7th Asian Netball Championship::..

Sunday, June 21, 2009

..::7th Asian Netball Championship::..

~Banner kat dpn Stadium~

20.6.2009..ari sabtu pkul 2.00 ptg.. aku n akak aku (awon) merajin2kan diri utk pegi tgk game ni... Memang semangat nak pg tgk coz kitorang mmg minat netball sgt.. Bese tgk game2 professional ni kat TV je so ble da ade peluang utk tgk Live knpe nak lepaskan ye x?? Bkn tiap tahun dorg wat kat Malaysia...



So dlm pkul 2.45 camtu kami pun sampaila kat stadium Juara Bukit Kiara.. mse kami sampai tu team singapore vs Chinese Taipei tgh main. Singapore Leading 25 vs 7.. Game utk team ni abis dlm pkul 3.15 cmtu... Singapore menang 55 vs 34..

Sementara nak tggu next game tu kami dpt flyers dari penganjur tentang result game 19.6.2009(jumaat).... Memang gempak!.. Malaysia vs India.. Malaysia menang 78 vs 15.. Hebat woo...pembukaan je da mantap!! Bravo2! hehe..

Game seterusnya adalah Sri Lanka vs Hongkong. Aku n akak aku semangat tggu game tu coz Sri Lanka ni bleh kate team yang meletop!.. (45 min gak r kami tggu game ni baru nak start)

Bile game da start tu mmg teruje gile r tgk... Korg bygkanla, GS Sri Lanka punye tggi adela lagi 5 jengkal je nak same dgn tiang... Memag advantage sgt2la utk team dorang...
Dorg punye game memang laju giler... Xsempat nak tarik nafas bola da sampai ujung padang.. Game ni Sri Lanka menang.. 80 vs 27.. Hong Kong pun bleh tahan gak bg fight kat dorg... Paling aku kagum GD hongkong.. Terbang macam ade kepak! Giler ringan badan die..

Memang aku enjoy giler r tgk keseluruhan game tu... So nex wik mmg aku nak gi tgk lagi... Semi-final & Final.. Xsie2 r tgk... Mmg enjoy giler... Pro Maa... (",)

*kepada sesape yg x minat netball, mst korg x phm knpe aku exited sgt psl game ni kan..?? Haha.. Dulik r!! yg penting aku paham..

No comments: